Съд в Есекс осъди 25-годишен гражданин на Румъния от цигански

...
Съд в Есекс осъди 25-годишен гражданин на Румъния от цигански
Коментари Харесай

У нас може, там не! В Есекс вкараха за 6 години в затвора циганин, изнасилил 12-годишната си бременна съпруга

Съд в Есекс осъди 25-годишен жител на Румъния от цигански генезис на 6 години затвор за изнасилването на 12-годишно девойче, оповестява The Independent, Мъжът, който живеел с момичето като с жена, е бил арестуван през април.

Тогава служители на реда спрели колата му, в която били бременната му " жена " и още 2 деца. Когато стражите на реда обискирали жилището му, разкрили там дребна стая с двойно легло. Станало ясно, че сватбата с девойката, също от цигански генезис, се е състояла незаконно в Румъния.

Адвокатката на подсъдимия Лаура Кеньон упорствала, че ромите в тази страна са подложени на преследвания, а мъжът е постъпил в сходство с традициите на своя народ, само че съдията не се трогнала от тези доводи и изтъкнала, че както във Англия, по този начин и в Румъния минималната възраст за подписване на брак е 16 години.

" Сексуалната връзка с дете е противозаконна, а тук става дума за 12-годишно момиченце и няма значение какви са обичаите в други страни. Децата би трябвало да бъдат защитавани както от другите, по този начин и от самите тях ", подчертала магистратката.

The Independent оповестява още, че момичето се е върнало в Румъния и би трябвало да роди след няколко седмици. Мъжът се надява да се върне при нея, откакто излезе от пандиза.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР