Съд е спрял в последния момент изпълнението на решение за

...
Съд е спрял в последния момент изпълнението на решение за
Коментари Харесай

Скандал! Съд защити от премахване автокъща в София

Съд е спрял в последния миг осъществяването на решение за премахването на противозаконни обекти на автокъща " Капитолия " в Борисовата градина. Столичната община обаче ще апелира правосъдния акт, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

" За страдание, сагата продължава, откакто всяка наша стъпка се саботира, видяхте през вчерашния ден имаше забавен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на притежателите още сутринта да подадат тъжба в съда с искане за прекъсване на осъществяването и след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който единствено преди 3 месеца позволи и позволи предварителното осъществяване и премахването на противозаконните здания, през вчерашния ден е взел решение да спре това унищожаване. Така че явно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да осъществим решението на съда ", изясни Фандъкова.



Имаме правосъдно решение, което удостовери премахването на противозаконното строителство. Оттук стартира един фарс, само че никой не е над закона и Столичната община ще извърши своето обвързване. Това съобщи по-рано ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във връзка премахването на автокъща " Капитолия ", която е на територията на Борисовата градина.

По думите му от през вчерашния ден всички чиновници в автокъщата са излезли в отпуск. " По неведоми пътища обаче бяха паркирани коли начело, наложи се да се отстранен катинарите на входа. С паяк на Центъра за градска подвижност бе отстранен бус, който е бил директно на входа. 16 автомобила са били преместени в границите на автокъщата, с цел да не пречат ", описа Георгиев и добави, че през нощта колите още веднъж са преместени, появили са се и мотори.

Ще проведем до дъно тази борба, с всички законови начини, безапелационен бе шефът на СОС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР