Съчетанието на топло, сухо и слънчево време е най-добрият природен

...
Съчетанието на топло, сухо и слънчево време е най-добрият природен
Коментари Харесай

Какво и кога ще убие коронавируса

Съчетанието на топло, изсъхнало и слънчево време е най-хубавият естествен антидот, счита климатологът проф. Георги Рачев
Според СЗО коронавирусът не е доста издръжлив на високи температури в естествена среда. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев пред " Телеграф ". " В комбиниране на слънчево и топло време със изсъхнал въздух над 30 градуса вирусът умира до минути и не може да се възпроизведе, т.е. да попадне в клетката и да се развие. Над тези градуси патогенът живее безусловно от половин до  час и половина според от влажността на въздуха. При всички положения с настъпването на лятото, а то към този момент е почнало на север от Екватора, ще има естествен стоп на разпространяването на ковид ", сподели още той. По думите на климатолога природата не може да прекърши цялата пандемия, само че ще помогне да се оправим със обстановката. Съчетанието на топло, изсъхнало и слънчево време е най-хубавият естествен антидот. На въпрос има ли образец за зависимостта сред по-топлото време и по-слабото разпространяване на новата зараза някъде по света, проф. Рачев отговори: " В Мианмар и Лаос няма нито един случай на болестта. Точно над тези страни в Югоизточна Азия е изсъхнало и слънчево и става още по-горещо. Това комбиниране е доста сериозна естествена спънка за разпространяването на вируса ". Запитан какво време ни чака и ще бъде ли то съдружник в битката с пандемията, климатологът съобщи: " В идващите дни ни чака доста хубаво време с убийствено слънце и доста топлота. Убийствено ще бъде и за ковид. Страните, които не взеха съответните ограничения, ще изгубят много човешки животи, само че в България виждаме, че продължаваме да сме на опашката на Европа ".

Според прогнозата на проф. Рачев само през идната седмица ни чака хладно време. " Очакват се превалявания. Това радикално трансформира обстановката с естествените естествени филтри, тъй като слънце няма да има, а ще бъде хладно и влажно, което е отлично време за по-дългото опазване на вируса. В неприятното обаче може да търсим и положително - ще вали, а, когато вали, дъждът отмива от всевъзможни повърхности този патоген ", прецизира климатологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР