Събрия скърби след вчерашната трагедия, при която 13-годишен ученик откри

...
Събрия скърби след вчерашната трагедия, при която 13-годишен ученик откри
Коментари Харесай

Стрелецът от Белград живеел само с баща си, мечтаел да стане астрофизик

Събрия скърби след вчерашната покруса, при която 13-годишен възпитаник откри пукотевица в клас и умъртви 9 души. Все още няма отговор на главния въпрос - какво е подтикнало един седмокласник да извърши сходно зверско закононарушение.

Подробности вижте във включването на Йоана Миланова.

" Тука беше един безпорядък, в който всеки от родителите търси детето си и не знае нищо за него. Знаеше се, че има жертви, само че той не знае дали детето му е сред тях. Беше цялостно с полиция и Бърза помощ реагира незабавно ", описа Ели Юрукова, сътрудник на БГНЕС, която се озовава на мястото на нещастието малко след стрелбата.

Според локалните медии 13-годишният Коста е дете на разведени родители, който живее единствено с татко си - почитан доктор от Белград. Момчето е отишло в клас с два револвера, благосъстоятелност на татко му, които, обаче, са били съхранявани в каса, заключена с код.

Психологическият портрет на момчето демонстрира, че Коста е бил амбизиоцен и отличен възпитаник. Мечтаел да стане астрофизик. Напоследък, обаче, бил смутен поради няколко слаби оценки.

Пред проверяващите Коста се държал възпитано и е направил цялостни признания. При обиск в дома му са открити лист с имената на евентуалните жертви и проект на учебното заведение.

Хората в сръбската столица са в потрес, а вълната от съпричасност към жертвите не стихва.

Как осъмна Белград тази заран вижте във включването на Стефан Щерев:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР