„Събитията в България през последната година доказаха, че демокрацията е

...
„Събитията в България през последната година доказаха, че демокрацията е
Коментари Харесай

Радев на среща за демокрацията: Няма да пестим усилия за справяне с корупцията и медийната свобода

„ Събитията в България през последната година потвърдиха, че демокрацията е надълбоко вкоренена в българското общество. То е витално и задоволително мощно да се опълчи на корупцията и авторитаризма, а хората са подготвени да отстояват гражданските си права. Институциите ни потвърдиха, че са способни да организират почтени и свободни избори. Това съобщи президентът Румен Радев, който взе присъединяване в Срещата на върха за демокрацията по покана на президента на Съединените американски щати Джо Байдън.

Срещата на върха за демокрацията се концентрира върху провокациите пред демократичните общества, както и върху общите старания за гарантиране на политическите свободи, транспарантното и отчетното ръководство, овластяването на гражданското общество, свободата на изложение и независимостта на медиите.

Радев не пропусна да спомене митингите от лятото на 2020 година, което съгласно него е довело до отменяне на компрометирания модел и появяването на нови политически партии, които са спечелили доверието на жителите.

Президентът разгласи също, че страната ни няма да пести старания за гонене на корупцията и гарантиране на медийната независимост.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР