Събитието за Запдните Балкани в София се сключва в уникален

...
Събитието за Запдните Балкани в София се сключва в уникален
Коментари Харесай

Балканите имат нужда от мост на технологиите

Събитието за Запдните Балкани в София се подписва в неповторим за България и Европа миг. Това сподели еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила при откриването на конгрес "Балканите в европейската интеграция ".

"Днес чертаем картината на света, който ще пристигна. Това е моментът, в който свързаме минало и бъдеще. Ако има място на взаимно живеещи от епохи култури и религии, това са Балканите, а превъзмогването на граници е едно от провокациите ", уточни Габриел.
"Границите не са единствено страни. Те от време на време ни пречат да вървим напред. Едно от трудностите през днешния ден е неналичието на съгласуваност. Балканите имат потребност от мост на технологиите. Няма по какъв начин да има мощна Европа, в случай че тя не е обвързвана. И няма по какъв начин Балканите да са част от нея, в случай че не са свързани с нея. Свързаността е част от общата сигурност. Трябва да сме деликатни в цифровите технологии поради рисковете ", сподели еврокомисарят.

Дигиталните пълномощия също са значими, тъй като те са инвестиция в хората, добави Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР