Събитието ще продължи от 6 до 13 октомвриБерлинският филиал на

...
Събитието ще продължи от 6 до 13 октомвриБерлинският филиал на
Коментари Харесай

Германски екоактивисти излизат на протести

Събитието ще продължи от 6 до 13 октомври

Берлинският филиал на организацията " Бунт против заличаването " стартира да построява климатичния си лагер покрай постройката на немското държавно управление, съобщи ДПА. От на следващия ден екозащитната организация има намерение да предложи в лагера уъркшопове и работни групи, а първите групи към този момент са пристигнали за присъединяване, съобщи нейна говорителка.

Очаква се в Берлин общо за присъединяване да дойдат няколко хиляди души. Не е ясно какъв брой хора ще прекарат нощта в лагера.

Според локалната полиция 6000 души са се записали за събирането, което се чака да продължи от 6 до 13 октомври.

В понеделник " Бунт против заличаването " възнамерява да спре автомобилното придвижване в немската столица - в частност в региона на " Потсдамер плац " и прилежащото кръстовище.

" Препоръчваме на водачите да не потеглят с колите си ", съобщи през вчерашния ден организацията. Исканията на придвижването включват апел немското държавно управление до 2025 година да сведе излъчванията от въглероден диоксид на Германия до нула и да разгласи климатична изключителна обстановка.

Активисти и членове на " Бунт против заличаването " блокираха входовете на комерсиалния център " Итали 2 " в 13-ти регион на Париж, с цел да привлекат внимание към държавното безучастие по климатичните промени.

Протестиращите издигнаха барикади и попречиха на клиентите да влизат в постройката.

Френският филиал на " Бунт против заличаването " съобщи в Туитър, че задачата е била молът да бъде окупиран за колкото се може по-дълго време, с цел да бъде сложено под напън държавното управление да предприеме по-решителни дейности за ограничение на световното стопляне.

" Бунт против заличаването " е английска организация, която от ноември 2018 година е дейна и в други европейски страни. Тя има намерение от понеделник да стартира двуседмични митинги в 60 града по целия свят, с цел да призове държавните управления да работят по климатичните промени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР