Събитието събра десетки ученици с работодатели в залата на ПГТ

...
Събитието събра десетки ученици с работодатели в залата на ПГТ
Коментари Харесай

Сдружение „Напред Несебър“ организира кариерен форум за ученици и работодатели в сферата на туризма

Събитието събра десетки възпитаници с работодатели в залата на ПГТ „ Проф. доктор Асен Златаров “

Гражданско съдружие „ Напред Несебър “ инициира кариерен конгрес, в който се включиха възпитаници от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас и представители на огромни хотели ситуирани на територията на община Несебър. Събитието събра десетки възпитаници с работодатели в залата на ПГТ „ Проф. доктор Асен Златаров “, където бъдещите  кадри в туризма научиха от първо лице за изискванията и метода на работа в показаните хотели. От страна на бизнеса в самодейността се включиха хотелиери от Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас.

На срещата участваха деца от горните класове от направленията свързани с хотелиерство и туроператори. На тях им предстоят стажове, а някои от възпитаниците на бургаската гимназия желаят да прекарат част от лятото в работа по специалността си.

Важно е децата да бъдат стимулирани от първите си работодатели. Коректните връзки и взаимно почитание в работата е методът, по който можем да задържим младежите в района. Имаме отлични междинни и висши учебни заведения в бранша, само че от години сме очевидци по какъв начин фрагментите напущат страната. Затова за нас беше значимо да изпълним първата от няколко срещи сред възпитаници и правилни представители на бизнеса. Благодаря на всички за дейното присъединяване, то е значимо за всички “, сподели ръководителят на неправителствената организация „ Напред Несебър “ Иван Дашев.
 На срещата участваха деца от горните класове от направленията свързани с хотелиерство и туроператори
По рано тази година представители на сдружението се срещнаха с шефа на Професионалната гимназия по туризъм инж. Фотинка Въркова и разискаха опцията за кариерния конгрес. Тогава беше наранена тематиката с неналичието на квалифицирани чиновници на територията на район Несебър. Затова представителите на „ Напред Несебър “ се ангажираха с организацията на кариерен конгрес в учебното заведение.

След сполучливото му първо издание уредниците към този момент мислят за второ с деца от други паралелки. Учениците от гимназията учат в разнообразни посоки като: Организация на обслужването в хотелиерството, Ресторантьорство и кетъринг, Производство на самун, хлебни и сладкарски произведения, Производство на кулинарни произведения и питиета, Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения и други

Начинаещи и експерти от всяка една от специалностите е търсена през летните месеци в район Несебър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР