Събитието на седмицата безспорно бе срещата на върха на НАТО

...
Събитието на седмицата безспорно бе срещата на върха на НАТО
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА: Сладко-горчивата среща във Вилнюс

Събитието на седмицата несъмнено бе срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Тя стартира със скандал - на път за литовската столица украинският президент Володимир Зеленски дефинира като " неуместно " решението на алианса да не показа график за присъединението на Украйна в блока.

Впоследствие генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг оповести по кое време страната-жертва на необосновата съветска експанзия ще бъде призната - " когато съдружниците се спогодят и изискванията бъдат изпълнени ".

Може би се чудите за какви " условия " става дума? През идващите дни управителните фактори в алианса по този начин и не избистриха термина, като само показаха, че Украйна би трябвало да предприеме редица " промени " преди изобщо да бъде подложен на дневен ред въпроса за присъединяването.

Все отново срещата не може да бъде окачествена като неуспех. 11 страни оповестиха, че ще образоват украински водачи на западните самолети Ф-16, като се чака през март 2024 година модерните изтребители да порят украинския хоризонт.

Германия даде обещание да изпрати ракетни системи " Пейтриът ", Франция - ракети с огромен обхват SCALP, Норвегия - дронове, Канада - бронетранспортьори: това са дребна част от оръжията, които бяха обещани на украинците в миг, в който освободителите провеждат контраатака.

Малко преди финала на срещата Зеленски и Байдън организираха диалог, който по думите и на двамата се оказал доста потребен. Малко преди този момент водачите малко поговориха пред медии, като американският президент се опита да разведри ситуацията:

" Лошата вест за вас е, че ние на никое място няма да отидем. Вие сте заседнали при нас. Никъде няма да ходите ".

Едва ли обаче в Кремъл намират шегата за занимателна.
Швеция в НАТО. Възражда се феодален " Скандинавски съюз "  
Ден преди срещата във Вилнюс стана ясно, че турският президент Реджеп Ердоган въпреки всичко ще пусне Швеция в НАТО. Очаква се Народното събрание на южната ни съседка да ратифицира присъединението на скандинавската страна през октомври.

Швеция ще последва Финландия, която през април 2023 година публично стана членка на алианса. Непосредствено след Вилнюс, Байдън посети Хелзинки, където организира среща с водачите на северните страни - Швеция, Финландия, Дания, Норвегия и Исландия. По време на диалозите норвежкият министър председател Йонас Гар Сторе шеговито вметна, че " историците ще разискват дали не би трябвало да се върнем чак до XIV в., с цел да се забележим (лидерите на въпросните страни) на една маса ".

И до известна степен има право. През 1397 година е открита - съюз сред трите кралства на Дания, Норвегия и Швеция под властта на датската кралица Маргрета I. Алиансът се разпада през 1523 година заради вътрешни разногласия сред членките.

Така Путин постигна немислимото: освен извади НАТО от, но и усили мощта му, като добави в неговите редици актуалното проявяване на Калмарската уния.
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

Започваме с " бронзовите медалисти " - бабите от " Отрядите на Путин ". Руският президент не скастри турския си сътрудник поради стартирането на Швеция в НАТО. Неговите най-върли почитатели обаче не съумяха да преглътнат обидата.

" Ердоган, ти се появи в доста неприятна светлина, хвани се обичайно. Дръж се доста по-добре, не прави нелепости, не привличай внимание към себе си.(...) Трябва да се поучиш от Владимир Путин - на достойнство и разсъдък ".

" Putin`s battalions " scold the president of Turkey. They suggest Erdogan learn " nobility and intelligence " from Putin.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

" Осребряваме " израелския проруски някогашен посланик Яков Кедми поради прогноза, която е несъмнено рационална, стига да живеете в паралелна Вселена, в която функциите на Русия и Западът са разменени.

" Последното нещо, което ще създадат там (във Вилнюс) - ще подпишат проекти за начало на война с Русия. Там ще се утвърдят проектите за война с Русия, ясно, по стадии. Но позволиха дребна неточност: когато конкретизираха южния спектакъл на военните дейности, те непретенциозно написаха " Черноморския басейн ". Не, Средиземно море ще е. Там е Шестият флот. От това се интересуват. Оттам идва опасността за Русия, не от Черно море. Шестият флот не влиза в Черно море. Ще навлезе от Средиземно море. И ще се води борба за Средиземно море, от Сирия до Алжир ".

NATO is going to fight with Russia in the Mediterranean Sea - from Syria to Algeria - Kedmi claims
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Влиянието на " Отрядите на Путин " и Кедми не напуща рамките на Руската федерация. Не може да се каже същото за Робърт Ф. Кенеди-младши (племенник на някогашния американски президент).

" COVID-19 е нагласен да нападна хората с бял и с черен цвят на кожата. С най-силен имунитет са евреите ашкенази и китайците. Не знаем дали преднамерено са се прицелвали в тях, само че има отчети, които разкриват разминаванията при засягането по расов и етнически симптом. Също по този начин знаем, че китайците влагат стотици милиони в създаването на биологични оръжия. Ние също създаваме биологични оръжия - това е функционалността на всичките биолаборатории в Украйна - те събират ДНК на руснаци, събират ДНК на китайци, с цел да оказват помощ с таргетирането на хора по породист симптом ".

U.S. presidential candidate Robert Kennedy Jr claims that the U.S. was running biolabs in Ukraine in order to obtain Chinese and Russian DNA to create a biological weapon that would target specific ethnicities.

It’s incredible how much Russian propaganda the man has swallowed
— Visegrád 24 (@visegrad24)

Робърт Ф. Кенеди-младши е кандидат-президент от Демократическата партия за изборите през 2024 година Той заема второ място измежду претендентите на лявата партия, само че отстъпва с близо 60% от Байдън. Може би трябваше да се опитва при републиканците - съгласно изследване на YouGov през юни 2023 година цели 29% от консерваторите утвърждават Кенеди-младши. Затова " златният орден " не му мърда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР