Събирането на вода в коляното може да се получи по

...
Събирането на вода в коляното може да се получи по
Коментари Харесай

Прости лекове при вода в коляното

Събирането на вода в коляното може да се получи по разнообразни аргументи. Често положението е мъчително, по тази причина по-добре отидете на доктор, с цел да направи нужните проучвания и диагностика.

Народната медицина също има изпитани и елементарни способи за помощ при събиране на вода в коляното, които може да са ви от изгода:

Вземат се 5 жълтъка от яйце и се смесват с 1 чаша морска сол, само че да бъде ситно смляна. Всичко това се разрушава доста добре до приемането на мас. От него се поставя тъничък слой на парче памучен плат и се прави компрес на коляното. Увива се добре с вълнена превръзка и се държи два дни, без да се маха.

Прави се питка от тесто (може и готово от магазина) за мекици и се поръсва щедро с нишадър. Тази питка се постанова върху болното коляно и се оставя по този начин за през нощта. Процедурата се повтаря всяка вечер, до момента в който коляното спадне и водата изчезне.

Вземете един настърган морков, поръсете го с малко ракия или алкохол. С тази примес се превързва болното коляно и остава по този начин не по-малко от шест часа. След това вършиме отмора шест часа и още веднъж превързвате със същата примес. Този темп продължава три дни.

Брашно, квас за самун и цвик се месят на тесто. Сместа се прави колкото мекица и се ръси с нишадър. Прави се няколко пъти до цялостното евакуиране на водата от коляното.

В продължение на 15 вечери коляното се постанова с едно разрушено яйце, разхвърляно със алкохол или мощна ракия. Намазва се върху памук и се поставя върху коляното. Отгоре се завързва с найлон, омотава се с вълнен шал и се оставя да престои цялата нощ. След няколко такива процедури ще видите, че водата ще изчезне.

Взема се хума, счуква се в хаванче, пресява се и се поставя в пръстена или порцеланова паничка. Добавя се кисело мляко и 1 – 2 супени лъжици олио. Кашата се слага на парче плат и се постанова върху измитото с топла вода коляно. Прави се компрес, до момента в който се изтегли водата. Всеки ден процедурата се прави с нова хума.

Втасало тесто се слага върху коляното и от горната страна се поставят вестник и забрадка. Така се преспива, а на сутринта се снема и коляното се измива. Със същото тесто се прави компресът 2-3 вечери и водата изчезва. Хубаво е авансово коляното да се намаже с мехлем или олио.

Взема се 1 винена чаша ориз, 1 супена лъжица олио и 2 чаени чаши вода. Сместа ври до набъбването на ориза, от който се прави лапа и се слага на коляното. Така се преспива. Сутринта лапата се смъква. Тези процедури се вършат до цялостно изцеление.

Разбива се 1 домашно яйце с 95-процентен алкохол, до момента в който се получи каша. Нанася се върху марля и тя се залепва върху коляното. Отгоре се поставят найлон, вълнено парче плат и се оставя да престои цяла нощ. Лечението продължава 15 вечери подред.

Две междинни глави кромид лук се режат на ситно и към нарязаното количество се прибавя 1 лъжица ситна морска сол. Към тази примес се сипват 3 супени лъжици ябълков оцет. Всичко това се омесва добре и част от сместа се разстила върху парче памучен плат. Налага се върху коляното вечер преди лягане и се смъква на сутринта. За цялостно изцеление процедурата би трябвало да се повтори най-малкото 7 пъти.

Две шепи цвят от лютиче се поставят в стъклено шише, като се заливат със 700 мл домашна гроздова ракия. Шишето се оставя да престои на мрачно две денонощия. Една част от сместа, дружно с цветчетата, се постанова върху постлан памук или памучен плат, и се прави компрес, само че не върху подутото коляно, а се обгръща кракът под коляното. Процедурата се прави един път дневно, най-добре вечер, и се повтаря, до момента в който болките изчезнат и спадне отокът на коляното.

Добре узряла праскова се настъргва и се получава каша, която се поставя на коляното за към половин час.

Един пакет корени от бял оман от билковата аптека се сваряват. Болното място се намазва щедро с мехлем или с лоен крем. Между две марли се слагат сварените и изцедени корени, и по този начин направеният компрес се постанова върху болното място. След това се завързва с вълнена превръзка. Остава се по този начин за през нощта или пък минимум 4 часа. Внимава се да не се изгори кожата от дълготрайно задържане на компреса.

Нарежете два приблизително огромни картофа на филийки и с тях наложете болното коляно. След това мястото се превързва добре с бинт, с цел да не изпадат картофите. Компресът се сменя на всеки половин час.

От мек самун се взема средата, дебела два пръста, напоява се с ябълков оцет и с найлон се завързва коляното. Отгоре се връзва и забрадка или бинт. С този компрес се спи през нощта.

Три филии от средата на един стандартизиран самун се накисват в алено домашно вино. След това се оставят да се отцедят добре и се смесват с 4-5 смлени конски кестени, без кората. Смачква се добре и се прави компрес на коляното, с който се преспива.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР