СА Д. А. Ценов е лидер в дистанционото обучениеПартньор е

...
СА Д. А. Ценов е лидер в дистанционото обучениеПартньор е
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов - новатор във висшата икономика

СА " Д. А. Ценов " е водач в дистанционото образование Партньор е с 235 непознати университета и над 100 компании, банки и застрахователни сдружения
Стопанска академия " Димитър А. Ценов " е едно от най-старите висши учебни заведения в България. То е учредено с декрет на Цар Борис III на 08 ноември 1936 година вследствие на дарението на крупния български следосвобожденски търговец Димитър Апостолов Ценов.

Свищовската академия е обучила над 150 000 икономисти. Днес Висшето учебно заведение включва четири факултета - " Финанси ", " Стопанска отчетност ", " Мениджмънт и маркетинг " и " Производствен и търговски бизнес ", в които 161 преподаватели образоват над 3500 студенти в постоянна, задочна и отдалечена форма на образование. Академията има партньорства с над 35 междинни учебни заведения от България, 235 задгранични университета и над 100 компании, банки, застрахователни сдружения, софтуерни компании, работодателски и неправителствени организации, национално показани синдикати, министерства, държавни организации.

Бакалавърски специалности

Академията в Свищов образова студенти в две професионални посоки - " Икономика " и " Администрация и ръководство ". В ОКС " бакалавър " Стопанска академия " Д. А. Ценов " образова по 21 специалности в региона на финансите, счетоводството, застраховането, общественото дело, туризма, предприемачеството, мениджмънта, търговията, маркетинга, интернационалните стопански връзки, бизнес информатиката, бизнес статистиката, финансовия надзор и други По пет от тези специалности образованието се организира на непознат език, а цялостен и настоящ техен лист може да бъде открит на интернет адрес www.uni-svishtov.bg/kskb, на който могат да бъдат подадени и документи за кандидатстване.

Приемът в бакалавърската степен на Свищовската академия се реализира: след положен кандидатстудентски изпит по математика, стопанска система, икономическа география на България или непознат език; с оценка от държавен зрелостен изпит, извършен след 2008 г.; с пренесена оценка от сполучливо положен кандидатстудентски изпит в друго висше училище; с оценка от национални или интернационалните олимпиади; със документ от присъединяване в национални училищен надпревари, извършени от СА " Д. А. Ценов ". Сред главните преимущества за свищовските студенти са качественото и съвременно образование в научен град, ниските семестриални такси, актуалната материална база, реновираните студентски общежития при доста преференциални условия за прилагане, съществуването на финансова поддръжка и стипендии от университетската фондация, опциите за образование на непознат език и интернационална подвижност.

Магистърски стратегии

Свищовската академия предлага 43 магистърски стратегии във всички настоящи области на актуалната стопанска система за приключили стопански и неикономически специалности, както и стратегии за приключили ОКС " професионален бакалавър ". От тя• пет са на британски език, една стратегия се реализира по съглашение за двойна тапия с задграничен университет, а една магистърска стратегия, в региона цифровата стопанска система, се осъществя взаимно с Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Пълен лист и в детайли изложение на магистърските стратегии са поместени на интернет адрес www.uni-svishtov.bg/kskm. Обучението в ОКС " магистър " се организира по комфортен за студентите график на образование при гъвкава и разсрочена скица за възнаграждение на семестриалните такси.

Докторски стратегии

    В просветителната и научна степен " лекар " Стопанската академия предлага образование по 16 упълномощени докторски стратегии, a 10 от тях се оферират и на непознат език. Обучението за докторска степен се реализира по държавна поръчка в постоянна и задочна форма, и против възнаграждение в постоянна, задочна и независима форма. Срокът за образование в постоянна и независима форма е 3 години, а в задочна форма - 4 години. През последните години образованието за придобиване на Общински народен съвет " лекар " в Свищовската академия се радва на засилен интерес освен от страна на преди малко напусналите студентските скамейки младежи, само че и от страна на представители на практиката, икономически ръководители, водещи български икономисти и финансови анализатори. Това основава условия за екипна работа, продан на хрумвания и възстановяване качеството на научните проучвания.

Лидер в отдалеченото образование по стопанска система

Стопанска академия " Димитър А. Ценов " е едно от първите висшите учебни заведения в България, които вкарват пълнофункционално отдалечено образование още през 1999 година Според философията на образуване на образователния развой в отдалечена форма образованието е съобразено с потребностите на просветителния пазар от еластичност и все по-динамичния живот на студентите. Дългогодишната работа на преподавателите и чиновниците от СА " Д. А. Ценов " по развиването на тази форма на образование води до това, че през 2008 година по време на Байт Експо Висшето учебно заведение получава специфична премия на Microsoft точно за неговата система за отдалечено образование. Днес Свищовската академия предлага отдалечено образование по 13 бакалавърски специалности и 41 магистърски стратегии, като платформата за електронно образование на СА " Д. А. Ценов ", поместена на интернет адрес dl.uni-svishtov.bg, съдържа 2 299 образователни курса, 215 858 теста и изпитни задачи, както и 425 виртуални аудитории. По тези индикатори Академията се подрежда преди всичко в България. Освен гъвкавостта и високата степен на цифровизация, измежду преимуществата на отдалеченото образование в СА " Д. А. Ценов " са преференциалните семестриални такси с разсрочени схеми на възнаграждение, комфортният график на образование, организирането на изпитните сесии в почивни дни, късите периоди на образование, цялостният комплект образователни материали, включени в семестриалната такса, провеждането на семестриалните изпити в електронна среда. Всичко това прави отдалеченото образование на Свищовското висше учебно заведение доста мощен, атрактивен и конкурентен учебен артикул, и благодарение на посочената просветителна иновация са подготвени над 30 000 студенти от България и чужбина. Един от значителните знаци за възходящия интерес към отдалеченото образование на СА " Д. А. Ценов " е фактът, че за 2021 година Академията осъществя 20% растеж на приема на студенти за ОКС " бакалавър " в отдалечена форма.

Oобразователни нововъведения и обществена отговорност

Въпреки, че просветителните стратегии в трите степени на образование са създадени взаимно с представители на практиката, от Свищовското висше учебно заведение поставят непрекъснати старания за повишение качеството на предлаганото образование. В момента като сътрудник на УНСС, Бургаския свободен университет, НСА и КРИБ по план " Икономическо обучение в България 2030 ", в СА " Д. А. Ценов " цифровизират, модернизират и синхронизират образованието по стопанска система съгласно последните международни просветителни стандарти. Това ще разреши на Свищовската академия да бъде конкурентна на европейските университети.

Стопанската академия организира и обществено виновна политика, ориентирана към гарантиране на допустими такси за образование и условия за настаняване, в това число и обезпечаване на финансова поддръжка за студентите под форма на стипендии и награди в партньорство с фондация " Димитър А. Ценов ". Само през 2021 година Свищовската академия е отличила с спомагателни стипендии над 40 студенти за реализиран отличен триумф или спортни достижения. Сред наградените е и олимпийската шампионка по карате от Токио Т2020 Ивет Горанова - второкурсничка в познавач. " Икономика на търговията ".

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР