са антикризисна мярка и ще я получават всички пенсионери, независимо

...
са антикризисна мярка и ще я получават всички пенсионери, независимо
Коментари Харесай

Минималната пенсия ще е по-малка от 2022 година

са антикризисна мярка и ще я получават всички пенсионери, без значение от размера на пенсията им. Но това е екзотично предложение – тъй като предлагането ни за актуализация предвиждаше преизчисление посредством коефициента за стаж, който да стане от 1.20 на 1.35. През годините нямаше гладко повишаване на този коефициент, уточни служебният обществен министър Гълъб Донев.

Колкото и да се покачват пенсиите, те не са съответни за качеството на живот, добави Донев. А запитан дали има риск да не се случи въобще преизчисляване, министърът отхвърли – ще се случи от 25 декември. Предполагам синдикатите се тревожат, тъй като става въпрос за Закона за бюджета за 2021 година, а той завършва деяние през 2021 година Но измененията за преизчисляването са в Кодекса за обществено обезпечаване, освен в бюджетния закон, посочи Гълъб Донев пред bTV.

На въпрос дали с антикризисната мярка се стига до циничен кръг, тъй като при преизчисление ще има пенсионери, които ще вземат по-малко при преизчисление, в сравнение с с, Донев не се съгласи изрично, само че де факто призна, че с по-високите пенсии се чака по-високо ползване т.е. инфлация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Служебното държавно управление предложи предстоящата актуализация на...

Донев даде и образец – с минимална пенсия в този момент, вземаш 420 лв.. Когато влезе в действие преизчислението, ще значи към. А минимална пенсия вземат болшинството пенсионери – т.е. от 2022 година те може да вземат не 420 лв., а 370 лв., само че зависи и от разнообразни други добавки, надлежно и при преизчислението какъв е насъбраният им стаж като работещи. Предложението за 370 лева беше на Има Такъв Народ.

Какво ще стане в последна сметка от 2022 година – зависи от идващия парламент, уточни Донев, визирайки и това дали отново ще има добавки. Затова предлагахме актуализация, с цел да не се вземат решение с политически решения обществени проблеми, а да се върви без общественото обезпечаване, сподели още Донев.

Ще има пенсии, които са под размера на, предизвести министърът.

Привърженик съм на нарастване на осигурителния приход и, заявява Гълъб Донев.

Що се отнася до майчинските –. Досега през първата година майките получават 90% от осигурителния си приход, а през втората ще вземаш де факто 10% повече.

При затваряния поради Covid, работи и мярката 75/0 т.е. 75% от осигурителния приход ще вземат толкоз самоосигуряващи се лица, които няма да могат да работят заради възможни КОВИД ограничавания.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР