С всеки нов пролетен ден Банско става все по-красиво и

...
С всеки нов пролетен ден Банско става все по-красиво и
Коментари Харесай

4000 лалета и нарциси красят Банско

С всеки нов пролетен ден Банско става все по-красиво и цветно. За разлика от по-топлите краища на България, тук в този момент в цялостния си искра са засадените в края на есента над 4000 луковични цветя – лалета и нарциси. В апогея на цъфтежа си са магнолиите, форзициите, игликите и теменужките. Цветята украсяват централната градска част и пешеходните зони.

Както всяка година, Общинска работа „ Озеленяване ” извърши в централната градска част пролетната фито-санитарна сеч на дълготрайната дървесна растителност за унищожаване на изсъхнали и счупени клони. Извършено е подхранването на иглолистната растителност с подобаващи торове. Тревните площи се косят.

В началото на м.април, в границите на Седмицата на гората, бяха засадени 70 нови дървета. В акцията „ Засаждаме бъдеще ” се включиха Общинската администрация, учебни заведения, детски градини и пчелари от Банско. Покрай новоизградената част на ул. ”Найден Геров ” ще порастват новопосадените брези, липи и акации.

След майските празници стартира лятното зацветяване на паркови площи, пешеходни зони и централна градска част. Голяма част от аранжировките ще бъдат от личен разсад – разнообразни сортове тагетес, цинии и невен. Над 10 хиляди корена бегония, колеус агератум и други типове цветя ще бъдат доставени в Банско от разсадници. На 300 стълба за улично осветяване ще бъдат сложени кашпи с каскадни цветя, както и на прозорците на публичните здания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР