С все по-урбанизираното си население и нарастващата средна класа Китай

...
С все по-урбанизираното си население и нарастващата средна класа Китай
Коментари Харесай

Китай е все по-гостоприемен за американското уиски

С все по-урбанизираното си население и възходящата междинна класа Китай е главен пазар и източник на напредък за американското уиски.

" Отчитаме напредък в Китай, а износът ни е с 15% по-голям от този през 2016 година ", съобщи Кристин ЛоКасио, старши вицепрезидент по интернационалните въпроси в Съвета за дестилирани спиртни питиета на Съединени американски щати.

" Китай е голям пазар на спиртни питиета, а ние го виждаме като много добра опция за нас ", означи ЛоКасио.

" Това е възходящ пазар за нас. Това е 24-ият ни максимален експортен пазар, само че към момента има доста благоприятни условия за напредък, а ние вършим промоции там ", уточни тя.

Организацията назначи собствен уиски дипломат в Пекин, с цел да откри връзка с медиите и да подсигурява обслужване на главната търговия, промоции, просветителни събития в питейни заведения, клубове, заведения за хранене. Негова задача е да обезпечи и авторитетни търговски контракти в Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

" Оптимисти сме, че ще продължим да растем. Китай е релативно отворен пазар, а цената за импорт е единствено 10%. В съпоставяне с други пазари в цяла Азия, това е доста отворен пазар ", сподели ЛоКасио.

" Ще продължим просветителната ни акция, чакаме с неспокойствие да продължим да разширяваме износа си там ", добави тя.

Стратегията на американската алкохолна промишленост в Китай е фокусирана най-вече в дълготраен проект, защото пазарът е преуспяващ, а пазарите за първокласни спиртни питиета в Съединени американски щати към момента се развиват.

" Американското уиски има богата история и обичаи. То е доста ароматно и може да се смесва по доста способи, до момента в който намерите съвършеният коктейл за вас ", сподели Крейг Нааш, президент и изпълнителен шеф на браншовата организация в отговор на въпрос с какво се отличава американското уиски.

" Опитах доста китайски спиртни питиета, както и деликатеси, които се оферират в цялостен Китай и ги намирам за доста възхитителни. Очаквам с неспокойствие да се върна, тъй като всякога, когато пристигам, смяната е невероятна ", съобщи Нааш.

Той поздрави китайците в навечерието китайската Нова година, която се пада на 16 февруари.

" От името на всички американски производители на уиски поисквам на нашите китайски консуматори да се насладят на новогодишните празненства, както и на нашите артикули с положително здраве и шанс, наздраве за китайците! ", пожела Нааш.

Стимулирани от евтиния $, продажбите на американски спиртни питиета в чужбина се усилиха с повече от 14%, достигайки 1.63 милиарда $ за 2017 година Най-големите пазари на американски алкохол са Англия, Германия, Бразилия, Франция и Испания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР