С вой на сирени и сведени глави дежурните в центрове

...
С вой на сирени и сведени глави дежурните в центрове
Коментари Харесай

Невиждано досега! Как изпратиха проф. Миланов

С писък на сирени и сведени глави дежурните в центрове за незабавна помощ в доста български градове отдадоха последна респект на проф. доктор Милан Миланов. Доайенът на незабавната медицина у нас си отиде на 14 юни на 77-годишна възраст.

" Колеги, незабавни медици, от ЦСМП и незабавните отделения в страната, дано през днешния ден изпратим в 14 часа с минута безмълвие и включени сирени нашия Учител и Защитник, Човека и Лекаря проф. доктор Милан Миланов. Опелото ще се състои от 14 ч. в София кв. Лагера храм " Рождество Богородично ". Поклон и ярък да бъде пътят Ви, Професоре ", написаха през днешния ден на страницата си във Facebook от Национална асоциация работещи в незабавна здравна помощ.
-->
Негови сътрудници, другари и възпитаници от София, Благоевград, Враца, Кърджали, Пазарджик и доста други обитаеми места пуснаха сирените на колите за спешна помощ и сведоха глава пред паметта на един от най-уважаваните български медици.

Колегите му напомнят също по този начин, че той основава мрежата от 198 филиали на незабавна помощ и 36 незабавни отделения у нас, в които през последните 30 години бяха избавени хиляди пациенти.

" Той сътвори и образова първите генерации експерти по незабавна медицина у нас, като написа първите ни учебници, преведе първите ни атласи и сборници, четеше първите ни лекции, водеше образованията ни.

Няма незабавен доктор, който да не е чел неговите учебници и да не е слушал неповторимите му лекции ", написа в деня на кончината му доктор Д. Кателиева - ръководител на НАРСМП член на EuSEM.

Той е притежател на медал " Стара планина " - I - ва степен за извънредно огромните му заслуги в региона на опазването на здравето, здравната просвета и процедура в Република България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР