С волейболен мач родители срещу ученици в СУЕЕ Св. Константин

...
С волейболен мач родители срещу ученици в СУЕЕ Св. Константин
Коментари Харесай

Училището по европейски езици отбеляза днешния Ден на розовата фланелка

С волейболен мач " родители против възпитаници " в СУЕЕ " Св. Константин Кирил-Философ " означиха днешния ден срещу издевателството в учебно заведение

Всяка последна сряда от месец февруари означаваме Деня на розовата фланелка. Тази самодейност ни припомня, че тормоз в учебно заведение съществува и ни подканя да помислим по какъв начин да постъпваме в случай че разберем, че някой възпитаник е унизен от различен. Защото има по какъв начин и можем да се противопоставяме на издевателството всеки ден. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и принуждение в учебно заведение.

За пръв път „ Денят на розовата фланелка “ е извършен в Канада през 2007 година като митинг, проведен от двама възпитаници – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, с цел да символизират своята позиция и неприемане на издевателството в учебно заведение.

При откриването на образователната година в тяхното учебно заведение група по-големи възпитаници се подигравали и тормозили един деветокласник, че бил облечен с розово поло, докарвайки го до рев. На идващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в поддръжка на унизеното дете. Тази самодейност бързо става известна измежду учениците от други учебни заведения и страни и през днешния ден хиляди учебни заведения по целия свят и милиони възпитаници празнуват този ден.

Училищният тормоз се показва в обиди, насмешки, измисляне на прякори, боричкане, удряне, взимане принудително на пари, отправяне на закани за разпра при положение, че някой разбере за това. Тъкмо и поради това процентът на унизените в учебно заведение деца съгласно формалната статистика се разминава фрапантно с действителния им брой.

Инициативата се отбелязва от 14 години в България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР