С водосвет и кратка церемония откриха обновените кухненски блок, складови

...
С водосвет и кратка церемония откриха обновените кухненски блок, складови
Коментари Харесай

Социалният патронаж в Брестовица – със свежа и модерна визия, откриха обновената база с водосвет


С водосвет и къса гала откриха обновените кухненски блок, складови и санитарни пространства на Домашния обществен патронаж в село Брестовица. Специален гост  на тържеството беше кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов. Събитието почетоха заместник-кметът с сектор „ Образование и обществена политика “ Борислав Инчев, екип на отдел „ Образование “,  служителите, заети в системата. Гостите  посрещна Нели Александрова, която управлява екипа на обществената услуга, след което отец Данаил отслужи молитва за здраве и благоденствие.

„ В Община „ Родопи “ имаме отношение към всяка обществена група. Залагаме на възобновяване на инфраструктурата, основаването и обновяването на детски площадки и спортни стадиони, а през днешния ден виждаме резултатите от работата ни за обществената инфраструктура и обществените действия.  Радвам се, че с общи старания успяхме да осигурим целеви средства от Министерството на труда и обществената политика, с които да подобрим материалната база на институцията. Защото домашният социален патронаж има за цел да направи живота на  най-уязвимата група от популацията на нашата община – пенсионери и хора в потребност, по-лесен и благополучен “, каза кметът Павел Михайлов.

Средствата за ремонтните действия са обезпечени по стратегия от Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика. Проектът е на обща стойност 40 640,63 лв.,  като 36 576,57 са финансиране от Фонда. 10 %  от общата сума е личен финансов принос на Община,,Родопи‘‘.

Строително-ремонтните работи обгръщат всички пространства на патронажа. Целта  е, посредством реализацията на плана, да се усили броят на ползвателите на социалнaта услуга – до 65.  Ще се обезпечи опция за увеличение и на потенциала за подготвяне на храна от кухненския блок.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР