С водна дъга и тържествена церемония посрещнаха първия редовен полет

...
С водна дъга и тържествена церемония посрещнаха първия редовен полет
Коментари Харесай

Първият полет Истанбул-Пловдив е факт, посрещнаха самолета с водна дъга СНИМКИ

С водна дъга и тържествена гала посрещнаха първия постоянен полет от Истанбул на летище Пловдив. Самолетът  на самолетна компания Pegasus Airlines кацна през днешния ден минути след 16 часа. С това публично бе даден старт на полетите сред Пловдив и летище Сабиха Гьокчен, предава 

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов бе измежду гостите на събитието, както и посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, както и представители на самолетната компания, локалната власт и публични лица от Турция.

Председателят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов изрече признателност на компанията транспортьор и съобщи, че постоянните полети ще оказват помощ за укрепването на връзките сред България и Турция.

„ Благодаря на България, че  бе първата страна, която изпрати екипи за помощ към Турция в този толкоз тежък за нас миг. Това бе най-тежкото земетресение в историята на страната ”, сподели народен представител от Бурса Мустафа Езгин.

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов изрече съболезнования за всички жертви на труса и съобщи, че страната ни постоянно ще застава зад съседа си.

Полетите от Истанбул до Пловдив и назад ще се извършват от турската нискотарифна авиокомпания Pegasus Airlines, създадена през 1990 година, която има няколко базови летища в Турция, измежду които е и Летище Сабиха Гьокчен, от където ще бъде изпълняван полетът до Летище Пловдив. Авиокомпанията сега е водещият частен авиопревозвач в Турция с спомагателни варианти за транспорт на артикули и товари. В последните 20 години от съществуването си компанията не стопира да влага в повишение ограниченията за сигурност и сигурност, образование на професионалния състав както и интелигентни модерни решения за контакт с клиентите си в ерата на цифрова гражданска война. Със своята въздушна флотилия компанията обезпечава връзки със 120 дестинации по целия свят.













Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР