С видеоклип, в който момиче с къса кожена пола притичва

...
С видеоклип, в който момиче с къса кожена пола притичва
Коментари Харесай

Клип на университетската телевизия на СУ предизвика бурни реакции

С видеоклип, в който момиче с къса кожена пола притичва край шефа си, носейки му кафе и сметана, Софийският университет притегля фрагменти за Студентската си телевизия.

На фона на постройката на Ректората на СУ, пред статуите на Евлоги и Христо Георгиеви –едни от най-големите донори за българската култура,  шефът на студетнската телевизия Башар Рахал  сяда на режисьрско столче с мегафон в ръка, провиква се, че желае кафе, Цвети – облечено в къса пола момиче притичва и подава кафето с многозначителна усмивка. Рахал афишира кастингите, като прави усещане, че се търсят хора, които са всичко друго, само че не и публицисти. Изрежда градовете, където ще са кастингите. Когато прикючва с изброяването – Цвети още веднъж притичва с необятна усмивка, с цел да донесе и сметана. Мединият шеф установи, че тя към този момент е известна и оглежда безпардонно откъм гърба.

Клипът провокира гневни реакции в обществените мрежи. Според Башар Рахал обаче клипът е постигнал задачата си като е провокирал нужния интерес.



„Посланието беше да бъде просташко и провокативно с цел да добие интерес. Резултатът е налице. Имаме над 20 хиляди гледания, имаме безчет доста хора, които си пускат молба и аплайват за кастинг, с цел да дойдат да работят в малкия екран. Абсолютно издирван резултат. Целият този скеч е една вътрешна самоирония, тоталното факсимиле от 90-те години сред началник и секретарка“, изясни Рахал, съобщи „Дарик“.

Във ФБ страницата „ Годината, в която стана прочут ”, където е оповестен клипа, Башар Рахал написа: Обвиниха ме в сексизъм, а ставаше въпрос за жлъч ”. Под поста му обаче заваляха мнения  на неодобрение. Ружа Смилова досегашен член на програмния съвет на телевизия Алма Матера декларира: Пошло, грозно, нодепустимо. Явор Недев разяснява с думите ” Явно сарказъмът не Ви е от мощните страни. Спрете да се пробвате ”. Има и апели Башар Рахал да подаде оставка.

„Има си условия към реклама. Има рекламисти. Малко време ми би трябвало да го погледна, в случай че би трябвало да ви отговоря професионално. Ако би трябвало да си приказваме експертно – ще си приказваме, само че ми дайте малко време“, разяснява декана на Факултета по публицистика в СУ доцент Теодора Петрова.

Софийският университет няма желание да смъква клипа от страницата си, обявиха пред БТВ и допълниха, че към този момент имало доста искащи за присъединяване в кастинга.

 2111749529

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР