С ветровито време ще започне новата седмица, предупреждават синоптиците от

...
С ветровито време ще започне новата седмица, предупреждават синоптиците от
Коментари Харесай

Синоптиците подскочиха! Къде обявиха жълт код?

С прохладно време ще стартира новата седмица, предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код за мощен вятър с пориви 19-24 m/s, е публикуван за понеделник за 19 области в страната. 

Това са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София Област, София, Перник, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Хасково, Кърджали, сочи картата на рисковите събитие на Национален институт по метеорология и хидрология, предава Българска телеграфна агенция. 
-->
През идващото денонощие облачността ще бъде променлива, по-значителна основно над източната половина на страната и на обособени места там ще превали слаб дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). През нощта вятърът ще е слаб до сдържан, на следващия ден още веднъж ще се усили и ще бъде сдържан и краткотрайно мощен от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 4°, оптималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°.  

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна и тук-там ще превали слаб дъжд. През нощта ще духа краткотрайно сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, на следващия ден - до сдържан и за малко ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 10°-14°, температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често забележителна и на обособени места над към 1500 метра ще превали слаб сняг, в масивите в Източна България - слаб дъжд. Ще духа мощен, краткотрайно плевел вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към минус 3°.  Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца, вечерта ще стартира още веднъж да се намалява.  Във вторник облачността бързо ще намалее до най-вече слънчево.

Вятърът ще отслабне. Температурите ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 14° и 19°, а минималните ще бъдат сред 1° и 6°. В сряда ще бъде най-вече слънчево. Вятърът краткотрайно ще стихне. Дневните температури ще се покачат с още 1-2 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР