С усложняването на софтуера, грешките в програмното осигуряване стават все

...
С усложняването на софтуера, грешките в програмното осигуряване стават все
Коментари Харесай

Нов изкуствен интелект така добре пише ъпдейти, че го приемат за човек

С усложняването на софтуера, грешките в програмното обезпечаване стават от ден на ден. Както и в доста други области, всичко би трябвало да се оправи благодарение на изкуствен интелект. Най-добър в тази област е ИИ ботът Repairnator, прочут в GitHub, като елементарния програмист Люк Ескейп.
Repairnator е създаден от екипа на Мартин Монперъс от Кралския институт в Стокхолм. Специалистите споделят, че създаваните до момента софтуерни роботи от сходен вид работят прекомерно постепенно и не могат да основават качествени ъпдейти и пачове.

Шведските разработчици са съумели да основат ИИ логаритъм, който сполучливо се конкурира с индивида в писането на ъпдейти. „Това е нов стадий в опълчването на индивида и машината в региона на програмирането“ – съобщи Монперъс.

За да бъде обезпечена непорочност на опита, ботът е тестван GitHub – най- огромното вместилище на програмен продукт в света. Специалистите му основали акаунт, дали му потребителското име Люк Ескейп и даже са поставили фотография в профила. MIT Technology Review сподели, че по този метод са обезпечени идентични условия за всички. В противоположен случай, към софтуерния робот биха се отнасяли предубедено.



В първата обучителна фаза, Люк ревизира 14188 плана и написа 15 пача, само че нито един от тях не е признат от администрацията на ресурса, заради прекомерно бавната работа на употребяваните логаритми.

По време на втората фаза Люк стартира да работи дружно с услугата за непрекъсната интеграция (CI) и всичко потегля по-добре. На 12 януари тази година ботът написва първия пач, който модераторите одобряват, без да подозират, че това не е човек и че Люк в действителност е ИИ. Малко по-късно са признати още пет ъпдейта от модераторите на GitHub. А по-късно Люк получава писмо, че ъпдейти и хонорари за тях се одобряват единствено от програмисти, подписали лицензионното съглашение.

Люк Ескейп няма по какъв начин да направи това и Монперъс и неговият екип излязоха на сцената и публично показаха своето създание.

Заплахата от автоматизацията на труда на програмистите безпокои редица специалисти. Така да вземем за пример, онлайн услугата с изкуствен интелект SapFix на Фейсбук, може да открива грешките в сорс кода, да прави проби и да предлага на програмиста по-добро решение. А логаритъмът на компанията DiffProf пресмята потреблението на електрическа сила на обещано приложение и дава упътвания за потребление на логаритми, водещи до по-ниска консумация. GitHub също доста интензивно стартира да интегрира детайли на изкуствен интелект в своята платформа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР