С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни

...
С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни
Коментари Харесай

Българите ще стават все по-взискателни към моралния облик на управляващите

С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния образ на хората, които ги ръководят. Това съобщи президентът Румен Радев по време на визитата си на разкопките на античния град Хераклея Синтика край Петрич. Думите на президента бяха в отговор на журналистически въпрос - дали задържането във властта лишава политиците от морал и полезности.

Държавният глава акцентира, че печеленето на избори би трябвало да става с привличането на социална сила, чието активизиране изрично да не се случва с компромати.

"В политиката следва да влизат хора с одобрени преди този момент полезности. Избори би трябвало да се печелят с стратегии, политики и резултати ", сподели още Радев.

Запитан дали има планове да се кандидатира за втори президентски мандат, президентът отговори, че сега дневният ред на българското общество е различен. А на въпроса дали ще взе участие в политически план, отговори че следва прецизно написаното в Конституцията.

Радев уточни, че измененията в Закона на Министерство на вътрешните работи, с които се планува основаването на паралелни на НСО охранителни структури, ще бъдат върнати за ново разискване в Народното събрание на 22 юни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР