Президентът Румен Радев се срещна с кмета на Перник Станислав

...
Президентът Румен Радев се срещна с кмета на Перник Станислав
Коментари Харесай

Финансовата децентрализация на общините ще спомогне за по-голямата им независимост

Президентът Румен Радев се срещна с кмета на Перник Станислав Димитров и управлението на общината. Управлението на водните запаси и развиването на промишлеността в района бяха съществени тематики на срещата.

Владимиров означи нуждата от усъвършенстване на общинските разноски, поради по-малкото доходи в бюджета спрямо предходната година. Президентът и кметът бяха единомислещи, че финансовата децентрализация на общините ще спомогне за по-голямата им финансова самостоятелност и ще подтиква жителите да бъдат по-съпричастни с целите и решаването на проблемите на локално равнище.

Държавният глава поздрави градоначалника, неговия екип и жителите на Перник за големия им издръжливост през дългите месеци, когато бяха лишени от качествено водоснабдяване, както и за сплотеността и волята им за превъзмогване на основаната водна рецесия в града.

По-рано денем Румен Радев посети дружество за произвеждане на екологични опаковки в миньорския град.

По-късно президентът ще посети Кресна, където ще организира среща с кмета на града Николай Георгиев и представители на управлението на общината и ще посети храм-паметника "Свети Иван Рилски " в Кресна, в чиято костница се пазят костите на над 500 български военни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР