С турската дума илач се обозначава понятието лекарство, направено по

...
С турската дума илач се обозначава понятието лекарство, направено по
Коментари Харесай

Няколко рецепти за илачи за всичко

С турската дума цяр се отбелязва понятието лекарство, направено по национални предписания, излъчено от потомство на потомство, без странични резултати, само че пък високо дейно.

Когато един цяр може да се употребява за повече недоволства, тогава става дума за съвсем вълшебен лек, който е добре да се познава и употребява.

Най-често илачите се вършат от ароматни билки или хранителни артикули, за чието влияние върху организма хората знаят доста около потреблението им. Не е рядко такива национални лекове да се подготвят при комбинацията на разнообразни билки и храни, само че въпреки всичко най-ефективни са тези, при които се залага на опциите на избрана билка или храна.

Ето някои илачи за всичко, т.е. един лек, само че за доста недоволства.

Вълшебен лек от зелени орехи

Когато орехите узреят, те влизат в състава на доста кулинарни изкушения, само че даже и зелени, тези чудни ядки с черупка имат своето приложение, главно в националната медицина. Това се дължи на рекордното наличие на витамин С в зеления орех, 50 пъти по-голямо от това в цитрусите.

 Илач със зелени орехчета Снимка: Зорица

Илачите със зелен орех се ползват при доста недоволства - от очите, храносмилателния тракт, пикочно-половата система, склероза на кръвоносните съдове и мозъчните кафези, рак и туберкулоза.

От 40 зелени орехчета, нарязани на ситно и сложени в 1 буркан мед след 14 дни престой се получава магически балсам, който оказва помощ при:

- Проблем с очите, понижаване на зрителната острота;

- Липса на йод и заболявания на щитовидната жлеза;

- Понижен имунитет;

- Упорит бронхит;

- Лесно зарастване на всевъзможни рани.

Достатъчна е 1 супена лъжица дневно на гладно, с цел да поправя казуса.

От същото количество зелени орехи и 1 литър домашна ракия се получава орехов ликьор след 6-7 седмици престояване на сместа в буркан или бутилка на слънце. Нужно е единствено да се прецеди, да се смеси с 750 грама захар, сварена в 2 чаши вода до захарен сироп. Захарта може и да се избегне, в случай че ликьорът се прави единствено за цяр.

По 2 лъжица 3 пъти дневно след хранене е задоволителна доза за по-добър метаболизъм, при простуда или проблеми с червата. Може да се ползва също при болки в бъбреците, пикочно-половата система или дизентерия.

Илачи с джинджифил

 Илач с джинджифил

Джинджифилът е бил лек за всичко от антични времена.Той е ефикасно средство за доста стомашни неразположения - от коремна болежка до гадене.

Джинджифил като дъвка или като чай може да се приема също при възпаления, при зъбобол, както и при всевъзможни прояви на болков синдром.

Добавен към храната като фалшификация, контролира работата на чревния тракт и подкрепя по-доброто приемане на храната.

Добре познати са ни известните комбинации от динджифил, мед и лимон, джинджифил, мед и чесън и техните вариации с люти чушки или пък чесън - всички те оказват помощ на белия дроб и са асистент против вируси.

А в този момент обърнете внимание на тези балсам със зелени орехчета, тъй като може да ви донесе единствено помощ и облекчение. Когато им е сезонът, не пропускайте да приготвите и обичания на всички конфитюр от зелени орехчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР