С цел публичност и прозрачност Министерството на туризма представи изпълнението

...
С цел публичност и прозрачност Министерството на туризма представи изпълнението
Коментари Харесай

МТ с успешни проекти, свързани с бежанците от Украйна

С цел гласност и бистрота Министерството на туризма показа осъществяването на дейностите на планове по Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020 /ОПОС/ и Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 /ОПИК/. Предвидената помощ цели финансовото застраховане на към този момент предоставените настаняване и изхранване по Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна .

Проект „ Подкрепа за покриване на главните потребности на бежанците от Украйна “ се реализира с финансовата поддръжка на ОПОС, съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване /ЕФРР/. Общата му стойност е 30 588 236,53 лв. , от които 85% европейско и 15% национално съфинансиране. В резултат на което са покрити разноски за 728 877 нощувки с включена закуска и топъл обяд на емигрант, настанен в интервала от 18 до 31 май 2022 година Към сегашния миг следва подаване на искане за дефинитивно заплащане на разноските за още над 31 000 нощувки .

Вторият план „ Подкрепа за покриване на главните потребности на бежанците от Украйна “ се финансира по ОПИК, съфинансиран от Европейски Съюз посредством ЕФРР. Той е ориентиран за поддръжка към забележителния брой идващи от Украйна лица , на които би трябвало да бъде предоставена незабавна базова поддръжка. Общата стойност на плана е 62 889 120 лв., които са ориентирани за покриване на главните потребности на 63 753 разселени лица от Украйна, от които 26 991 са деца под 18 години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР