С този ход Disney ще се опита да засили позициите

...
С този ход Disney ще се опита да засили позициите
Коментари Харесай

Disney иска да купи активи за 50 млрд. долара от Fox

С този ход Disney ще се опита да ускори позициите си на пазара за стриймнинг услуги, в който разгласи, че навлиза

Миналия месец стана ясно, че американските компании Comcast и Verizon също са проявявали интерес към активите. Още по тематиката
Comcast и Verizon са влезнали в диалози за закупуване на активи на Fox

Възможно е медийната империя на Рупърт Мърдок да се смали, Disney също демонстрира интерес
19 ное 2017
Англия ще проверява медийните стандарти на Fox

Закупуването на Sky от страна на Рупърт Мърдок среща още един подводен камък
14 сеп 2017
Джеймс Мърдок влиза в борда на Tesla

Автомобилната компания уголемява съвета на шефовете си след настоявания на вложителите за стягане на контрола
18 юли 2017
Преговорите за продажба на активи от компанията на Рупърт Мърдок 21st Century Fox на Walt Disney са обновени, настояват източници на Financial Times, откакто предишния месец двете страни не съумяха да реализират единодушие. Потенциалната договорка е на стойност 50 милиарда $ и включва филмовото студио на Fox, кабелните малките екрани, както и делът на компанията в европейската медийна група Sky.

Disney в стрийминг сектора

Според източници на FT, договорката ще включва филмовото студио на Fox, няколко телевиозионни канала, измежду които FX, и каузи на компанията в европейската медийна група Sky и Star of India. Ако се стигне до договорка за филмовото звено и други активи за развлечение, компанията на Мърдок ще остане с мрежата на Fox News, правата за спортни събития и издателския бизнес на News Crop. В него влизат изданията Wall Street Journal, The Times и The Australian – водещи вестници в Съединени американски щати, Англия и Австралия.

Зад продажбата стои трансформацията на бизнеса през последните няколко години и възхода на разнообразни снабдители на стрийминг услуги като Netflix И Amazon. Според анализатори Fox не разполага с ресурсите да се състезава в създаващата се все по-конкурентата среда, в която влиза и Disney. По-рано тази година стана ясно, че компанията ще сътвори две стрийминг услуги - едната ще предлага спортно наличие, а другата ще бъде ориентирана към фамилии и ще включва портфолиото от принадлежащите ѝ подразделения Marvel, Pixar и Lucasfilm.

Според анализатори на MoffetNathanson договорката ще обезпечи по-голяма продукция на Disney, която е основна за създаването на бъдещите стрийминг услуги.

Проблеми във Fox

Въпреки продажбата на активите Fox ще възобнови опитите си да придобие напълно медийнната група Sky след неуспеха през 2011 година, обвързван с несъществуващия към този момент таблоид News of the World, още веднъж благосъстоятелност на милиардера Рупърт Мърдок. Сделката се прави оценка на близо 15 милиарда $, само че се чака да се стигне до борба в съда поради подозрения в медийната безпристрастност на новинарското звено Fox News. Миналия месец английският медиен регулатор Ofcom заключи, че две излъчвания на Fox News са нарушили правила за независимо отразяване съгласно законодателството на Острова.

Мрежата в Съединени американски щати се сблъска с няколко абсурда, в това число и редица каузи по отношение на полов тормоз и дискриминация. Те доведоха до оставките на някогашния изпълнителен шеф Роджър Айлс, както и един от най-известните водещи на малкия екран - Бил О’Райли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР