С това руло направо огладняхме - лесно, вкусно и мноого

...
С това руло направо огладняхме - лесно, вкусно и мноого
Коментари Харесай

Леопардово руло

С това руло напряко огладняхме - елементарно, вкусно и мноого ефектно. Вижте по какъв начин можете да изненадате всеки посетител или за какво не фамилията ви?

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 9 с.л.
● брашно - 7 с.л.
● бакпулвер - 1 ч.л.
● какао - 1 ч.л.
● сладкарска багра - 1 щ. оранжева
● мармалад - 1 к.ч.

Начин на подготвяне

Първо се подготвя кексовата примес. В купа разрушаваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и бакпулверът, разбърква се добре.

От готовата примес се отделя в чашки -в едната 5 с.л., в другата 3 с.л. В първата чаша се влага какаото и се разбърква, във втората чаша се слага щипка какао и капки от оранжевата багра.

Всичко се разбърква добре с вилица. Върху един лист хартия за печене с молив се изобразява шарката. Слагаме листа в тавата, в която ще се пече сладкишът.

Сипва се първата примес в торбичка от найлон и се отрязва с ножица връхчето й. Шприцова се какаова примес върху шаблона, а след това и с оранжевата багра се действа по същия метод. Съдът с хартията се прибира във фризера за малко да се постегне.

После от горната страна деликатно се сипва главната кексова примес, като се внимава да покрие рисунката. Печем рулото в загрята фурна 180 градуса близо 15 минути.

Изважда се върху леко мокра забрадка с рисунката надолу и се отлепва хартията. Навива се руло.

След десетина минути развиваме, намазваме с мармалад и още веднъж се навива на руло. Изстиналият сладкиш се нарязва и сервира. Вкусно и атрактивно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР