Какво покрива допълнителната застраховка Medicare?

...
С толкова много видове застраховки на пазара може да бъде
Коментари Харесай

С толкова много видове застраховки на пазара може да бъде предизвикателство да се определи кои са ценни и кои си струва да пропуснете. Това е особено важно за възрастните и по-възрастните хора, за да се справят добре, тъй като може да няма голяма гъвкавост в техния бюджет. И в допълнение към някои традиционни застрахователни полици като жилищни, здравни и автомобилни, вероятно ще остане малко, за да платите за допълнителни защити. В тези случаи е изключително важно да разберете какво предлагат другите видове застраховки — и каква защита предоставят.

Допълнителната застраховка Medicare е един такъв тип. Тази уникална застраховка може да помогне за запълване на празнината, оставена от частните здравноосигурителни планове и части A и B на Medicare. Но какво точно покрива допълнителната застраховка Medicare за притежателите на полици? Като знаят това ясно, възрастните хора могат по-добре да определят дали този тип застраховка е подходящ за тях.

Можете лесно да сравните няколко допълнителни плана на Medicare тук, за да намерите този, който работи за вас.

Какво покрива ли допълнителната застраховка Medicare?

Плановете за допълнителна застраховка Medicare не работят като традиционните полици за здравно осигуряване. Като такива, те няма да покриват изрично същите елементи, които тези планове правят. Вместо това, допълнителната застраховка Medicare прави точно това, което подсказва името й: тя допълва вашите други застрахователни защити. По-конкретно, допълнителната застраховка Medicare може да покрие:

Франшизи на Medicare (и двете части A и B)СъзастраховкиСъвместни плащания Болнични разходи

Но допълнителната застраховка Medicare, известна още като Medigap, ще влезе в сила само след като Medicare направи вноска към сметките за горните позиции. Така че планирайте застрахователната си защита по съответния начин.

„Плановете Medigap са застраховки, които помагат да се покрият „пропуските“ в Original Medicare,“ CoverRight, платформа за здравно осигуряване, която работи с планове Medicare, обяснява онлайн. „С други думи, плановете Medigap помагат да се плащат разходи от джоба ви, като приспадане, доплащане и съзастраховане, за които отговаряте по Original Medicare.  Medigap може да се използва само с оригинален план Medicare и не покрива разходите за лекарства с рецепта ( Част D) или каквито и да е допълнителни предимства."

Но ако непрекъснато се оказвате заседнали с частични сметки, останали след като вече сте приложили Medicare, тогава може да си струва да преследвате допълнителен план. Започнете, като прегледате опциите си за допълнителна застраховка Medicare тук сега.

Струва ли си допълнителната застраховка Medicare?

Да знаете какво покрива допълнителната застраховка Medicare е от решаващо значение, но струва ли си за вас? Ето три признака, че това може да е:

Medicare може да не е достатъчно: личните финансови обстоятелства на всеки са различни. В някои случаи Medicare може да е достатъчна. Но ако непрекъснато отваряте пощенската си кутия, за да откриете остатъчни сметки след прилагането на Medicare, допълнителната политика може да бъде ценна за вас. Бюджетът ви е ограничен: Ако все още имате много спестявания и надежден доход, тогава може да разчитате на това, за да платите оставащите салда по Medicare. Но ако не го направите и бюджетът ви е ограничен (особено сега по време на инфлация), допълнителен план може да бъде разумно да се преследва. Спокойствие: годините на пенсиониране трябва да бъдат най-добре изживени с възможно най-малко стрес. Въпреки че това не винаги е възможно, можете да положите дължимата си грижа, за да избегнете неочаквани и скъпи сметки. Допълнителният план на Medicare може да ви помогне.

Научете повече тук днес.

Изводът

Допълнителната застраховка Medicare може да допълни другите ви застрахователни защити, като плаща остатъка от самоучастия, доплащания и други. Но първо ще ви трябва план Medicare, преди да започнете с допълнителен като резервен вариант. Но не го разглеждайте просто като допълнение, тъй като тази уникална форма на застраховка може да ви помогне да увеличите бюджета си и да осигурите допълнително спокойствие, за да можете да се съсредоточите по-малко върху финансите си и повече върху нещата, които са важни за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР