С тържествена церемония на площад Македония“ в Благоевград висши военни

...
С тържествена церемония на площад Македония“ в Благоевград висши военни
Коментари Харесай

Благоевград изпрати военнослужещи на мисия в Косово

С тържествена гала на площад „ Македония “ в Благоевград висши военни и кметът Илко Стоянов изпратиха военнослужещи за присъединяване на задача на НАТО в Косово и на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина, оповестиха от общината. 

„ Скъпи бойци, през днешния ден ви изпращаме на миротворческа задача отвън рамките на България , надалеч от вашите фамилии, близки и другари. Вие поемате този риск в името на евроатлантическата взаимност със съзнанието, че изпълнявате своя дълг за мира в района. Сигурен съм, че ще се справите чудесно и почтено ще пазите, както във всеки момент до момента, неопетнено името на нашата Родина.
 Община Благоеград
Вярвам, че смелостта, храбростта, присъщи за мъжете и дамите от Българската войска, ще надделеят!

Всички ние се гордеем с вас и ви чакаме да се върнете живи и здрави на Родна земя! “, сподели кметът Илко Стоянов и подари икона на Св. Георги на старши националния пълководец на контингента Станислав Цонев.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от благоевградския храм „ Въведение Богородично “ отслужиха водосвет за здраве.
 Община Благоеград
В церемонията присъединяване взеха заместник-началникът на защитата на Република България генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери
Цолов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, заместник-областният шеф Александър Мацурев, деканът на Правно-историческия факултет доцент доктор Николай Марин и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР