С ще бъдат увеличени някои от най-масовите социални плащания. От

...
С ще бъдат увеличени някои от най-масовите социални плащания. От
Коментари Харесай

Вдигат детските надбавки и майчинството

С ще бъдат увеличени някои от най-масовите обществени заплащания. От документите към него излиза наяве и че се усилват редица компенсации, изплащани от държавното публично обезпечаване, чийто бюджет още не е оповестен за публично разискване.

От 1 април детските се усилват, като за едно дете ще бъдат 50 лева (при 40 лева сега). Сумата за две деца се усилва от 90 на 110 лева, за три деца - от 135 на 165 лева, за четири деца - от 145 на 165 лева, като за всяко последващо дете помощта за фамилията пораства с 20 лева Неясно за какво обаче помощта за близнаци остава 75 лева на дете, колкото беше и до момента.

Заедно с това се уголемява и кръгът от фамилии, които имат право на фамилни помощи. Досега прагът бе 410 лева приход на човек, а от 1 април се усилва на 510 лева Хората с приход от 510,01 до 610 лева ще получават от април 80% от размера на надбавката.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Родителите ще получат още един бонус в размер на 450 лева на...

Въпреки че поддръжката за децата беше водеща в предизборната акция на новите ръководещи, замразени остават и еднократните помощи за раждане на дете - 250 лева за първо, 600 лева за второ и 300 лева за трето, като за всяко последващо е 200 лева Тук явно смяна ще има най-рано с актуализацията на бюджета в средата на годината поради потребността от стиковане на многопосочните оферти.

Осма година без смяна остава и месечната помощ за децата с най-тежки увреждания. Поне доникъде на годината тя ще е 930 лева, колкото я направи Бойко Борисов през 2016 година

, също остават на миналогодишното си равнище - 300 лева, като тези помощи се дават на всички в съответния стадий на обучение без значение на прихода в фамилията.

При компенсациите вести има за и това за развъждане на дете до 2-годишна възраст. Минималното на ден обезщетение за безработица от 1 април се покачва от 12 на 15 лева, а така наречен ниско платено майчинство се изравнява още веднъж с минималната заплата и става 710 лева

При майчинството растежът е голям, откакто ГЕРБ години наред поддържаше целеустремено ниско, с цел да подтиква дамите да се връщат на работа. Така до предишния октомври, а от 1 април ще получават 710 лева

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:






СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР