С шампионска титла и бронзов медал се завръща националният ни

...
С шампионска титла и бронзов медал се завръща националният ни
Коментари Харесай

Българското таекуондо отново на европейския връх

С шампионска купа и бронзов орден се завръща националният ни тим по таекуондо от Европейското състезание в Унгария. Шампионата на остарелия континент позлати страната ни, откакто Даниел Ладжев в кат. до 45кг. отстрани Русия още в първата борба, а по-късно Босна и Херцеговина с 33:9, а в четвъртфинала отстрани Хърватска с разликата от 21:15.

Даниел продължи на полуфинал и с механически нокаут победи представителя на Норвегия, а на финалите с безапелационен нокаут детронира още веднъж съветския представител и с ярката разлика от 22:12 завоюва златото.

Това се случи, откакто още в първия ден от шампионата Християн Богданов в кат. до 37кг. завоюва за страната ни бронз и даде безапелационна поръчка за шампионските планове на България по време на Европейското състезание в Будапеща.

По време на Европейското състезание, България бе показана от 18 състезателя, четирима треньори, а президента на БФТ и вицепрезидент на Световното таекуондо – Европа – Слави Бинев, бе в унгарската столица от самото начало, с цел да поддържа националния ни тим.

Световният първенец Александър Джорджев и бронзовият медалист от Световното в Египет – Кристиян Златев, също демонстрираха почтена игра, само че заради несъразмерното си натоварване от миналите надпревари, не съумяха да доближат до купа в това състезание.

Но по-важното в тази ситуация е, че таекуондото ни сподели мощно развиване на национално равнище и до тук преобладаващите школи на Дупница и Благоевград, бяха заместени от Казанлък и Стара Загора. Отлични борби и игра демонстрираха и останалите участници на шампионата и затвърдиха позицията на българското таекуондо, като водеща страна в този спорт. Все още чакаме отборното класиране, само че поръчката на страната ни за водеща позиция в него е безспорна.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР