С риск някой да ме обвини във вендета, истината е,

...
С риск някой да ме обвини във вендета, истината е,
Коментари Харесай

Лена на Киро пали война в държавата – обяви вендета на прокуратурата, обвини ГЕРБ в тормоз

„ С риск някой да ме упрекна във вендета, истината е, че най-големият проблем на страната сега е неработещата прокуратура “, съобщи пред Дарик радио шефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

Тя съобщи, че прокуратурата се е направила на сюрпризирана кои са лицата от листата на корумпираните и е изпратила призовки на нея и Петков.

„ Клоня към хипотезата, че основният прокурор се пробва да възпламени война сред институциите. Какво стана с следствието за „ Булгаргаз “? Вместо да се проверяват злоупотребите на бившето управление на сдружението, прокуратурата се зае да проверява какви заповеди е издало Министерство на вътрешните работи. И това по време на тежка енергийна рецесия занимава най-вече прокуратурата. Вместо Министерство на вътрешните работи да бъде оставено да работи в границите на пълномощията си прокуратурата иззе досиетата по делото, с цел да търси кой по какъв начин е резолирал документи. Прокуратурата не задава съответстващите въпроси дали има злоупотреби за милиони. Целият й фокус обаче са резолюциите на Министерство на вътрешните работи. Или да ни извика мен и премиера “, сподели Бориславова.

„ Останах с усещане, че Гешев не е подготвен да си свърши работата “, сподели тя. Бориславова изясни, че не е работа на премиера или началника на кабинета му да вземе досиетата от ДАНС и да ги занесе в прокуратурата.

„ Но изкристализира какъв брой прокуратурата е дезинтересирана от следствие на обществено изнесени данни, които са законно съображение да се самосезира. Представете си за какъв колапс на прокуратурата става дума, щом тя твърди, че не разполага с данни за закононарушения по въпросните медийни следствия. Тя не стартира да проверява данните, а стартира да проверява премиера и мен, че имаме медийни изявления. Бориславова описа, че проверяващите публицисти нямат доверие на прокуратурата и не желаят да си приказват с прокурори, написа зонанюз

Тя илюстрира съпротивата на ГЕРБ против новото държавно управление с обстоятелството, че депутатите от ГЕРБ са задали единствено за седмица 300 въпроса на министрите и даде за образец хиперактивността на Николина Ангелкова, на която би трябвало да се отговори документално. „ Мислите ли, че на администрацията й остава време да се занимава с оперативната си работа “, попита Бориславова.

„ Опозицията оказва тормоз на ръководещите с тази яростна канонада от въпроси. Но не сме очаквали нищо по-малко “, добави тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР