С решения на Централната избирателна комисия, скандалните два отказа на

...
С решения на Централната избирателна комисия, скандалните два отказа на
Коментари Харесай

Партията на Цветанов: ЦИК отмени поръчковите решения на ОИК-Плевен

С решения на Централната изборна комисия, скандалните два отхвърли на ОИК-Плевен за регистрацията на претендент за кмет от Политическа партия „ Републиканци за България”, бяха анулирани. ЦИК откри, че ОИК-Плевен е постановила два отхвърли за регистрацията на Георги Мончев като претендент за кмет на кметство Николаево, като и двата са напълно незаконосъобразни.

Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия „ Републиканци за България” и прибавиха:

„ Благодарим на ЦИК, че бързо и съответно взе единственото законосъобразно решение като анулира поръчковите решения на ОИК-Плевен, както и оказа неотложно да записва издигнатия от Политическа партия „ Републиканци за България” Георги Мончев като претендент за кмет на кметство Николаево. Очакваме този път ОИК-Плевен най-малко да се опита да съблюдава настоящите закони като извърши напътствията на ЦИК неотложно.

Със скандалните решения на ОИК-Плевен стана ясно, че обвързаността сред ГЕРБ и Движение за права и свободи по места е очевидно ангажирана за подготовката на идните избори. Обръщаме внимание, че скандалният ръководител на ОИК-Плевен - Ярослав Николов Димитров е обичайно назначаван за ръководител на РИК-Плевен. Ако още веднъж бъде назначен на тази служба, той ще има обилни пълномощия, както при организирането и провеждането на идните парламентарни избори, само че по този начин също и при преброяването на гласовете.

Настояваме за незабавната оставка на Ярослав Димитров като ръководител на ОИК-Плевен и изрично се противопоставяме на всеки опит да бъде включен в състава на РИК-Плевен. Ако остане на своя пост можем единствено да гадаем какъв брой груби и систематични нарушавания на изборното законодателство ще има в идните парламентарни избори”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР