С регионални акции ще започнат от 21 октомври протестните действия

...
С регионални акции ще започнат от 21 октомври протестните действия
Коментари Харесай

Полицаите се вдигат на протест от 21 октомври

С районни акции ще стартират от 21 октомври протестните дейности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, посредством които не престават битката за покачване на главните заплати на служителите на реда.

" Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, до момента в който не почне преговорният развой. Поставили сме си период до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на митинг ", съобщи пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

По думите му разговорът преди време е бил неплатежоспособен. " Нямаме резултат за двете страни от опитите за разговор. Не сме седнали с членове на държавното управление. Напълно наясно сме, че единствено в границите на Министерство на вътрешните работи този въпрос не може да бъде решен ".

" Уведомени сме, че в проектобюджета са планувани 10%, което за нас е насмешка, тъй като за други администрации бяха до 30% ", добави Кузманов.

" Нашите сътрудници даже не могат да си възнамеряват вечерта в последните месеци ", сподели още Илия Кузманов. Според него казусът е в Министерския съвет, там създали неточност.

" Положението е нетърпимо. Нещата ще ескалират, един от проблемите може да е и напускането на системата на Министерство на вътрешните работи. Щатът е непълен, не сме задоволително. Продължителността на работната година се обрисува да е 13-14 месеца, а за доста сътрудници единият месец се обрисува да не се заплати. Тази година един месец за доста сътрудници ще остане некомпенсиран и нещата не вървят към добре ", изясни събеседникът.

Пандемията може да удари съществено и улицата да остане без чиновници на реда. " Рискът е недопустим, както и отношението към нас. Отново се връщаме към безмълвния митинг ", добави Илия Кузманов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР