С разширяването на кампанията за ваксинация на групи като учители,

...
С разширяването на кампанията за ваксинация на групи като учители,
Коментари Харесай

Какво да правим преди и след първата доза на AstraZeneca

С разширението на акцията за имунизация на групи като учители, хигиенисти, зъболекари, физиотерапевти, мнозина към този момент оповестяват за разнообразни физически проблеми след първите часове след приемане на имунизацията, написа darik.

За да се реши първичната реакция на тялото на първата доза от имунизацията на AstraZeneca, ваксинираният е добре да изчака най-малко 15 минути там, където е направена имунизацията. Важно е да се заобикалят неочаквани световъртежи и съдбовни рухвания, или пък при възможна неочаквана тежка алергична реакция.

34-годишен преподавател от мадридска гимназия Хорхе Мартин показа, че след първата доза през първите 24 часа е изпитал съвсем всички признаци: „ Имах изтръпване в ръката и в рамото при убождането малко след приемане на дозата, след това бе добре “, сподели той пред в. „ Апелативен съд “.

„ В рамките на няколко часа имах изтръпване по цялото тяло и световъртеж, отмалялост, а през нощта - студени тръпки и трептене. Сутринта имаше виене на свят, неразположение, главоболие. Също като чувство за мъка в тялото или мускулна болежка. Разбира се, след 24 часа стартира да изчезва ", добави той.

Парацетамол преди и след инжекцията

Предвид повишаването на разнообразни сходни случаи, Министерството на здравеопазването на Испания актуализира тактиката за имунизиране, с цел да облекчи нежеланите реакции, които може да провокира.

„ За да се понижат тези неподходящи резултати, се предлага да се употребява доза от 1 грам парацетамол преди имунизацията, последвана от един грам на всеки 6 часа през първите 24 часа, което доста понижава локалната болежка, степента на тресчица, на студени тръпки, миалгия, главоболието и дискомфорта след имунизация, без да въздейства на имунния отговор “, предложиха от здравното министерство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР