С разпит на свидетели започна днес делото срещу Герман Костин,

...
С разпит на свидетели започна днес делото срещу Герман Костин,
Коментари Харесай

Сеир в съда! В инвалидна количка, глух и с изпочупени зъби Герман, обвинен за убийството на 5-годишния Никита, преди време изригнал: Изтрий си з*дника с този договор

С разпит на очевидци стартира през днешния ден делото против Герман Костин, упрекнат за убийството на 5-годишния Никита Плотников. Обвиняемият беше докаран още веднъж в инвалидна количка.

Показанията в зала на първия очевидец се разминаха с тези от досъдебното произвеждане. Свидетелката съобщи, че не е виждала лицата на Леонтиева и Никита от фотографията, която са ѝ посочили. В показанията ѝ преди е декларирала, че ги е виждала. Разминаването изясни с първосигнално говорене първия път.

Станислав Стефанов - мъжът, намерил куфара, си спомни, че е бил синьо-зелен, намирал се е покрай водата, към него имало стъпки. Повдигнал леко капака на куфара и видял одеяло. При повторното покачване, към този момент видял и крайник.

Ваня Атанасова - собственичката на жилището, нает от Ана Леонтиева и Герман Костин, описа, че при наемането му са се показали за семейство. Направило ѝ усещане още, че в жилището има малко багаж и нищожно обзавеждане. Апартаментът е изоставен без предупреждение, като Костин ѝ върнал ключа без да ѝ даде пояснение.

Посредникът при наемането на жилището свидетелства, че когато Костин е върнал ключа, е бил много прочувствен, обяснявал нещо на съветски и май му е споделил: " да си изтрие задника с този контракт " на съветски. Според него Костин е загатнал, че нещо са имали спор с Леонтиева.

По средата на разпита на очевидците отбраната на Костин се оплака, че обвиненият не чува какво приказват. До тогава такива възражения нямаше.

Съдията даде думата на Костин за въпроси към очевидец, на което юрист Гиргинова реагира: " Костин не чува защо става дума. Оторизирана съм да кажа, че не чува ".

След къс разговор сред юриста и Костин, преводачката му изясни: " Зъбите му са счупени и го болят и не може да задава въпроси ".

Боряна Доцева, с която Ана Леонтиева и Костин са били в обща другарска компания, си спомня, че след задържането на Костин се е виждала с Ирина (друг член на общата компанията и прокурист на Герман Костин), и тя я е питала дали е видяла фотографията на детето по медиите. Казала ѝ, че наподобява на Никита. Според нея Ирина е била обезпокоена, че познава детето.

По думите ѝ Ирина постоянно е почивала в апартамент на Костин на морето.

Адвокат Гиргинова още веднъж изрази неодобрение от бързото водене на диалозите със очевидците и невъзможността да се превежда.

" Съставът наруши всевъзможни условия за водене на обективен развой. Съдията води тенденциозни разпити. Оказва се напън на очевидците ", съобщи тя.

" Не забелязах да водите диалозите по-бавно от мен ", означи съдията.

Костин разгласи наличието си за неефикасно, тъй като нищо не е чул и схванал. Вследствие на това беше изместен до банката на очевидците.

Появи се и очевидец, на който понякога му е " замъглено " и на въпрос на съдията дали " губи мозъка и дума ", отговори с " да ". Свидетелят съвсем нищо не си спомняше. Наложи се съдията да изчете показанията му от досъдебното произвеждане.

В протоколите за разпит очевидецът споделя, че е брокер на недвижими парцели и е бил помолен за оглед апартамент в кв. " Витоша ", като е схванал, че там ще живее Ана и детето. Впоследствие когато му се обажда, че ще освободи жилището, Костин споделил, че Ана отпътува за чужбина, по тази причина връща ключовете.

След случая с детето е приказвал с Костин и му е загатнал, че са го викали поради Ана и детето. Не си спомня друго да са си говорили за друго. Сега не поддържал връзка с Костин, тъй като, по обясненията му, ходел на работа.

Съдът не позволи настояването на отбраната за съдебно-медицинска здравна експертиза, която да откри здравословното положение на Костин. Според съда няма данни за изменение в здравословното му положение, тъй като той не е посещавал медицински център този месец.

Следващото дело ще бъде на 17 октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР