С разчитането на черната кутия на падналия МиГ-29 се потвърждават

...
С разчитането на черната кутия на падналия МиГ-29 се потвърждават
Коментари Харесай

Военният министър за падналия МиГ: Не е човешка грешка

С разчитането на черната кутия на падналия МиГ-29 се удостоверяват заключенията в отчета на военна полиция, а точно, че е имало загуба на ориентировка. Не е човешка неточност, тъй като загубата на пространствена ориентировка е нещо характерно, не е толкоз елементарно обяснимо. Има и вторична причина, тя е посочена в отчета на военна полиция. Има някакви неща, които са ставали на земята и са можели да бъдат направени по по-добър метод. Това съобщи министърът на защитата Георги Панайотов по Българска национална телевизия. 

 Той добави, че следствените органи не престават да проверяват гибелта на водача подп.  Валентин Терзиев и се надява скоро да излязат със умозаключение.  

Извън моята пълномощия е да показвам отговорни, добави министър Панайотов. По думите му черната кутия била леко развалена от престоя в  морето. Той посочи, че били нужни координиращи дейности с съветската страна по тази причина се забавило нейното изпращане. В Русия не са отишли представители на прокуратурата, по тяхно предпочитание. 

" Категорично се отхвърля самолетът да е свален, да е бил нередовен, отхвърля се всякаква версия, обвързвана с офанзива ", разгласи министър Панайотов.

Той посочи, че учението " Шабла " е командвано от българи. 

Българската войска се нуждае от превъоръжаване, безапелационен бе Георги Панайотов.

По мотив гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев министърът сподели: Безбожие е да се напълзява драматичен случай с млад български офицер, с цел да се прави партийна агитация. 

Той добави, че всички следствени дейности са правени от прокуратурата, а не от министерството и от военна полиция.

" Министерството в никакъв случай не е казвало дали е ликвидиране или самоубийство ", посочи Георги Панайотов. 

" Аз също имах информация - условия и обстоятелства, които сочат в друга посока. Тя беше от родителите на старши лейтенант Манчев ", сподели още той. 

В писмото на родителите се съдържало сведение, че синът им споделил с тях, че се опасява, че може да го убият. 

По мотив на случая от 11 май с американски военни в Чешнигирово първичният отговор на военна полиция бил, че Тодор Манчев и майор Механджийски са осъдени със забележка.

Министърът назначил инспекция, документите ясно сочели, че има проблем в районната работа в Пловдив.

" Манчев е написал показания, в които ясно споделя позицията си ", изясни министърът.

От инспектората му " предложили да накаже едни старшини ". Аз не открих тяхната виновност, добави Панайотов.

" Освен това ми беше препоръчано повече да не санкционирам Манчев и майор Механджийски. Старши лейтенантът си беше приключил работата, а майор  Маханджийски - не ", добави министърът.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР