С публикуването на правно становище министърът на правосъдието на САЩ

...
С публикуването на правно становище министърът на правосъдието на САЩ
Коментари Харесай

Данъчните декларации на Тръмп все още няма да бъдат публикувани

С публикуването на правно мнение министърът на правораздаването на Съединени американски щати поддържа отхвърли на министъра на финансите Стивън Мнучин да извърши настояването на долната камара на Конгреса за публикуването на данъчните заявления на президента Доналд Тръмп, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Ройтерс ".

17 май беше срокът за публикуването на данъчните заявления на Тръмп за последните години, който бе дала фискалната комисия в следената от демократите Камара на представителите. " Не сме в положение да предоставим поисканата информация ", написа в писмо Мнучин на ръководителя на комисията, демократа Ричард Нийл. Неговият аргумент беше, че сведенията не биха могли да послужат за законодателни цели.

След отговора на Мчунин Нийл съобщи, че най-вероятно ще се обърне към съда, с цел да задължи финансовия министър да разгласява данъчните заявления на президента. Според правното мнение на Министерството на правораздаването в Съединени американски щати от през вчерашния ден обаче Мчунин не е нарушил закона. В него се споделя, че Нийл е желал да направи данъчните заявления на Тръмп обществено притежание, а не да извърши законодателна функционалност на Конгреса.

Решението сигурно ще попадне под рецензиите на демократите, които настояват, че то не е обосновано по верен метод. Администрацията на Тръмп отхвърля да сътрудничи на редица следствия на Конгреса против президента и неговото семейство. Случаят с данъчните заявления е следващият образец за това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР