С протоколни решения министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
С протоколни решения министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Транспортният министър освободи част от ръководния екип на Холдинг БДЖ

С протоколни решения министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров освободи от служба Григори Григоров, ръководител на Съвета на шефовете и Никола Василев, изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ " ЕАД (на фотографията долу).

Мотивите са свързани с утежняването на индикаторите на експлоатационната активност на сдружението спрямо 2020 година. От началото на годината са осъществени 71 333 мин. закъснения на 4710 влака в пътническите транспорти, а мощно влошеното положение на преносимия състав и неприятна организация при товарните транспорти, са довели до отлив на товародателите, оповестиха от МТИТС.

" БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД от години изпитва липса на изправен преносим състав, като в това време са забавени осъществяванията на ремонтните стратегии на мотрисни влакове и модернизацията на локомотиви.

Също по този начин направената поръчка за доставката на 15 електрически локомотиви Siemens " Smаrtron " е в отклоняване на европейските условия за оперативна съгласуемост и националния проект за внедряване на системата за ръководство на влаковото придвижване (ERTMS).

Резултатите от назначените два одита във връзка с две извършени процедури по реда на Закон за обществените поръчки от " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД, които са за ремонт на вагони и за защита, установяват нередности и административни нарушавания.

Проверките на цялостната документи регистрират съществуване на погрешни информации и голословни дейности за осъществяване на открити процедури, което се отнася до целесъобразността и прозрачността на извършените поръчки.



Фактор за некомфортното пътешестване за ползвателите на услугата, предоставяна от БДЖ, е и занижената хигиена във влаковете, което е обвързвано с неспазването на минималните условия за качество, според Регламент (ЕС) 1371/2007.

В " БДЖ - Товарни транспорти " ЕООД се регистрира загуба на съществени товародатели, непогасени отговорности към Национална компания " Железопътна инфраструктура " за инфраструктурни такси и електрическа сила, както и несъблюдение на ремонтни стратегии.

Снимки: БГНЕС, списък
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР