С промени в Закона за движение по пътищата от началото

...
С промени в Закона за движение по пътищата от началото
Коментари Харесай

Срещу измамите: Километражът влиза в договора за колата

С промени в Закона за придвижване по пътищата от началото на идната година показанията на километража ще се вписват в договорите за покупко-продажба, с цел да се избегне така наречен " приплъзване на километрите ". поправките плануват и обединен европейски стикер от 1 януари 2018 година, взаимно признание на техническите прегледи в страните-членки на Европейския съюз, служебно преустановяване на регистрация при рискови механически неизправности и указател на техническите прегледи, който ще направи допустимо да се наблюдава историята на колите. Промените в закона бяха гласувани на първо четене в парламентарната комисия по превоз.

" От 1 януари следващата година България би трябвало да вкара обединен европейски стикер за годишен механически обзор на колите ", съобщи депутатът Станислав Иванов, представен от Дарик. Той е вносител на законопроект за изменение и допълнение на Закона за придвижването по пътищата.

Техническите прегледи ще се признават взаимно в страните-членки на Европейския съюз. Законопроектът, който вкарва европейски наставления, планува Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " да поддържа указател на прегледите за техническа редовност. Това ще разреши да се наблюдава историята на транспортните средства, изясни Иванов.

Промените в Закона за придвижването по пътищата включват още служебно преустановяване на регистрация на автомобил при рискови механически неизправности.

В бъдеще законопроектът за изменение и допълнение на Закона за придвижването по пътищата планува и разширение на обсега на транспортни средства, които подлежат на механически прегледи.

Станислав Иванов е уверен, че измененията в закона ще бъдат признати до края на годината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР