С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти

...
С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти
Коментари Харесай

Борисов: С Ердоган имаме уговорка

„ С президента Реджеп Ердоган имаме ясна спогодба и турските управляващи прецизно съблюдават съглашението към България за мигрантите “, това съобщи премиерът Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево, където дружно с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са на откриването на 15-ото юбилейно,,Национално животновъдно ревю Сливен 2019 ”.

В сряда държавният глава на Турция разгласи началото на нова, трета по ред интервенция на Анкара в Северна Сирия под името „ Извор на мира “. Той разкритикува Европейския съюз поради позицията му по интервенцията в Сирия и заплаши да отвори границите за бежанците.

Ердоган предизвести Европейски Съюз, че ще разреши на милиони бежанци да се насочат към страните му, ако продължава да подлага на критика военната атака на Анкара в Сирия. „ Здравейте, Европейски Съюз, събудете се. Казвам го още веднъж: ако се опитате да визиите нашата интервенция там като настъпление, задачата ни ще е елементарна: ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 милиона мигранти към вас ", увери Ердоган в тирада пред Народното събрание в Анкара.

Министър-председателят Бойко Борисов разяснява създалото се напрежение, като посочи, че е спокоен за страната ни:

„ Към днешна дата мога да потвърдя, че с Ердоган имаме ясна спогодба въз основата на съглашението, на добросъседство и турските управляващи прецизно, правилно съблюдават съглашението към България. Имаме нулев миграционен напън. Не виждам никакъв смисъл да строим и да се приготвяме с лагери “, сподели още Борисов.

Той още веднъж обърна внимание, „ че нито огради, нито войска може да ни спасят “ при сходна обстановка.

„ Ако са дами и деца? Ако са мъже, иди-дойди, само че в случай че са дами и деца и ги нахвърлят ей по този начин по оградата, какво ще вършим? Дипломацията, съглашението, добросъседските връзки с Турция са значими “, сподели Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР