С презентациите на са свързани редица култови моменти, включително техния

...
С презентациите на са свързани редица култови моменти, включително техния
Коментари Харесай

Култовата фраза One more thing повече не принадлежи на Apple

С презентациите на са свързани редица паметни моменти, в това число техния присъщ жанр и навикът на Стив Джобс да завършва изявленията си с изречения като amazing (великолепно) и One more thing (и още нещо..). Втората фраза генералният шеф и създател на Apple Стив Джобс обичаше да употребява преди проявлението на най иновационните устройства на компанията и тя се трансформира в паметна и обвързвана най-вече с корпорацията от Купертино фраза.

Преди време същата фраза реши да употребява швейцарският производител на часовници за реклама на своята продукция, нещо което въобще не се хареса на Apple и компанията реши да съди Swatch. Само че корпорацията загуби това дело – лондонският арбитър Иън Първис отсъди, че Apple не е първоизточникът на тази фраза. В своето правосъдно решение Първис декларира, че тази фраза принадлежи на измисления ефирен детектив Коломбо, а това значи, че тя може да се употребява от всеки.

Да напомним, че това не е първото правосъдно дело сред Apple и Swatch. През 2015 година тези компании към този момент се съдиха поради името на първите смарт часовници на корпорацията от Купертино. Apple тогава също загуби и вместо iWatch всички видяхме Apple Watch . През 2019-та още веднъж имаше правосъдно дело: Apple бе срещу мотото на Swatch „Тиктакай различно“ (Tick Different), което е съзвучно с известното лого на Apple „Мисли различно“ (Tick Different»). Apple загуби и това дело.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР