С празнично шествие по улица 22 септември в Монтана ще

...
С празнично шествие по улица 22 септември в Монтана ще
Коментари Харесай

Монтана ще отбележи 22 септември с шествие и концерт

С празнично шествие по улица " 22 септември " в Монтана ще стартира честването на Деня на независимостта, оповестяват от Общината.
Мажоретният състав към Общински юношески дом, Духовият оркестър „ Дико Илиев “ и Представителният танцов отбор „ Пъстрина “ към Народно читалище „ Разум 1883 “ ще тръгнат с марш в 10:15 ч. от пресечната точка ул. „ Неофит Рилски “с улицата, посочена на бележитата дата. Дефилето ще премине по цялото ѝ продължение и ще стигне до откритата сцена на пл. „ Жеравица “. Национални знаменца ще украсят всяка от портите на домовете, ситуирани по ул. „ 22 септември “. Очаква се жителите им да излязат и да приветстват шествието с флагчетата.
С осъществяванията на духовия оркестър, под диригентството на Пламен Крумов, в 10:30 ч. ще стартира празничният концерт. В програмата са включени емблематични произведения като марша „ Родина “ на Николай Братанов, както и Дико-Илиевите „ Лудо младо “ и „ Дунавско хоро “. Ансамбъл „ Пъстрина “ ще показа 4 от най-хубавите си композиции - „ Северняшки танц “, „ Танци от видинско “, „ Лазарки “ и „ Шопски вихри “. Между тях солисти на Народен хор „ Пъстренец “ ще изпълнят обичани национални песни.
При дъждовно време концертът, отдаден 135 години от оповестяването на Независимостта на България, ще се организира в Младежкия дом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР