С празнична Света литургия в храмовете Свети Николай и Успение

...
С празнична Света литургия в храмовете Свети Николай и Успение
Коментари Харесай

Осветиха бойните знамена на Богоявление в Карлово, 31-годишният Атанас Димитров извади християнския кръст

С празнична Света литургия в храмовете " Свети Николай " и " Успение на Пресвета Богородица " стартира честването на Богоявление в Карлово на 6 януари. Кметът на общината доктор Емил Кабаиванов, ръководителят на Общинския съвет Доньо Тодоров, управлението на общината, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден военачалник Маргарит Михайлов, общински съветници, командването на бригадата участваха на тържествения обред по освещаване бойното знаме на най-голямото поделение в Сухопътни войски, състоял се на площад " Васил Левски ".
 
 Осветиха бойните флагове на Богоявление в Карлово Осветиха бойните флагове на Богоявление в Карлово Източник: Община Карлово
В словото си бригаден военачалник Михайлов сподели " Бойното знаме и знак и популярност, чест и воински дух. Богоявленският водосвет на бойните флагове е дълбока връзка сред армията и християнството. Бойните ни флагове са израз на святост и би трябвало да бъдат защитавани като реликва! ". Велик Богоявленски водосвет бе отслужен на Желязков мост.
 
Да спасят християнския кръст, в студените води на Стара река влязоха 20 мъже и момчета, най-малкият от които – деветгодишният Борис. Светинята извади 31-годишният Атанас Димитров. Той бе дарен с икона на Иисус Христос и парична сума от доктор Кабаиванов и проф. Цоков. Парични суми от кмета на Карлово получиха и останалите участници в ритуала, които оповестиха, че ще дават средствата на нуждаещ се техен съгражданин.
 
По мотив 176 години от рождението на Христо Ботев, доктор Кабаиванов и неговият екип, министър Цоков, ръководителят на Общинския съвет Доньо Тодоров и общински съветници поставиха цветя пред къща-музей " Даскал Ботьо Петков " в Карлово.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР