С поставена цел построяване на устойчив мир и развитие, организацията-домакин

...
С поставена цел построяване на устойчив мир и развитие, организацията-домакин
Коментари Харесай

Мирна среща на върха в Южна Корея  

С сложена цел изграждане на резистентен мир и развиване, организацията-домакин се зае с световни начинания, включващи основаване на интернационален закон за мира, основан върху предложенията на DPCW, приканване към религиозна естетика посредством разговор сред вероизповеданията, основаване на просвета на мира с спокойно образование, както и изграждане на мирна мрежа в областта на медиите, измежду младежите и измежду дамите.



Десет члена и 38 клаузи на DPCW – Декларация за мир и прекъсване на войната – бяха показани пред представители на маргинализираните гласове на всички които се стремят към мир и в това време приканват към обединените старания на щатовете да практикуват правилата на Декларацията, ултимативно прекъсване на всички спорове и определяне на мира като културна институция.

„ Преди пет години, по време на Мирната среща на върха, политиците взеха решение да поддържат основаването на интернационален закон за мира, религиозните водачи дадоха обещание да обединят религиите, а представителите на общностите дадоха обещание да окуражат и поддържат тези старания.



Постепенно реализираме задачите си. Всяка страна на планетата поддържа това събитие. Тези старания ще са светлина в международната история. Ние би трябвало да сме тези, които извършват обещанието – да има мир”, показа г.н Ман Хий Лий, шеф на HWPL.
Тазгодишното събитие подканя водачите на страните да поддържат основаването на правна интернационална рамка за мир и прекъсване на войната.



Този план включва акциите „ Писмо за мир”, „ Подпиши се за подкрепа” и „ Мирен поход”. „ С реализирането на този план младите доброволци на организацията посаждат семенцето на вярата, че бъдещите генерации могат да култивират културата на мир”, сподели Висенте Фокс Кесада, някогашен президент на Мексико.



Отбелязвайки петата годишнина на мирната среща на върха, събитието се организира с присъединяване на 300 000 участника в над 166 места в 113 страни, измежду които Южна Корея, Германия, Нова Зеландия, Русия, Турция, Филипините, Република Южна Африка и Обединеното Кралство през септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР