С постановление на Министерския съвет Националният институт по метеорология и

...
С постановление на Министерския съвет Националният институт по метеорология и
Коментари Харесай

НИМХ стана разпоредител с бюджет към Министерството на околната среда и водите

С разпореждане на Министерския съвет Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) става вторичен разпоредник с бюджет към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), оповестяват от Министерски съвет.

Новите текстове допълват и общата бройка на личния състав на Национален институт по метеорология и хидрология към административните структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители по бюджета на Министерство на околната среда и водите.

С измененията се добавя Постановление № 208 от 27.09.2017 година на Министерския съвет в сходство със Закона за изменение и допълнение на Закона за водите (обн. Дъждовни води., бр. 20/2022г.). Според §7 от Преходните и заключителни разпореждания на Закона Националният институт по метеорология и хидрология от министъра на образованието на науката минава към министъра на околната среда и водите.

Припомняме, че през месец март 2022 година Национален институт по метеорология и хидрология беше изваден от Министерството на образованието и науката и. Учените от института по метеорология се опълчиха на тази концепция, като излязоха в протестна подготвеност и. Страната ни беше изправена пред заплахата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР