С посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България се

...
С посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България се
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Радев легитимира с позициите си некоалицията

" С визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България се очерта краят на едно разделяне и началото на ново ".Това сподели пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ", който разяснява в предаването " 12+3 " последното им социологическо изследване, извършено в интервала сред 4 и 11 юли 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1001 души на възраст 18+, по поръчка на " 24 часа ".

" Тренд ": Над половината българи са срещу предварителни избори, 22% утвърждават работата на кабинета
Политологът изясни, че разделянето от митингите през 2020 година до момента е било статукво - смяна и партиите са се позиционирали по тази ос.

" След съветската военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година се появи ново разделяне по линия на евроатлантизма. Това ново разделяне не съумя бързо да набере мощ, с цел да се направи тази сглобка през октомври 2022-ра, само че наподобява към този момент задоволително мощно през май и юни 2023 година Некоалицията или сглобката ознаменува края на разделянето статукво - смяна, появявайки се водещо към този момент разделянето по линията на евроатлантизма. Това си пролича напълно ясно с визитата на Зеленски, а и президентът Румен Радев със своите позиции дава легитимация за това ръководство. Беше елементарно за ПП-ДБ да неамери нов конкурент в лицето на Радев, с цел да легитимира сглобката, некоалицията ".

Според Ганев това, което прави президентът сега, е да се пробва да стане още веднъж водач на единия лагер в новото разделяне - тези, които са с нюансилана позиция за войната в Украйна и даването на оръжие на украинската войска.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР