С полагането на клетва от новия президент на САЩ Джо

...
С полагането на клетва от новия президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Какво се случва със САЩ и Балканите при Байдън

" С полагането на клетва от новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън надали ще завърши огромният разлом в американското общество и конфликтът на идеологии и култури ". Това разяснява пред БНР проф. Здравко Попов - президент на Института за обществена политика. 

Той акцентира, че още след убийството на Джордж Флойд са почнали да изригват надълбоко спотаени спорове, които американското общество е носело в себе си години наред: 

" Доналд Тръмп със своето държание като президент отключи тези спорове и ги извади на повърхността, с цел да забележим като външни наблюдаващи Америка в един различен облик ".

Проф. Попов беше безапелационен, че когато се дефинира като тероризъм щурмът на Капитолия. Трябва да се реши деликатно дали става дума за действителни почитатели на Тръмп, или за група провокатори, които са имали за цел да се сътвори подобен казус:

" Провокатори, които са желали да се сътвори казус, с цел да бъде упрекнат Доналд Тръмп като гарант на това навлизане и подстрекателство към самобитен държавен прелом ". 

Блокирането на профилите на Доналд Тръмп в обществените мрежи Попов дефинира като недемократичен акт от страна на частни компании. Според него речта на президента Тръмп не е съдържала пристрастеността на подстрекателството и желанието за разрушение на институции:

" Не върви на един настоящ държавен глава на Съединени американски щати да подстрекава към протест против институциите, на които той към момента е като притежаващ ".

В предаването " 12+3 " проф. Попов уточни, че не е ясно дали операцията и фалшификацията са били в задоволително огромни размери, с цел да се разгласят президентските избори в Съединени американски щати за фалшифицирани:

" Това изисква много време, с цел да се разбере. Видяхме, че Върховният съд не взе поради като съществени доказателства информацията от над 40 желае, които екипът на Доналд Тръмп насочи към Върховния съд. Следователно, ако се позовем на съда, би трябвало да кажем, че е имало някакви операции, само че те не са били с такава стойност, че да се направи заключението за фалшифицирани избори в изгода на Демократическата партия и претендента ѝ Джо Байдън. Така или другояче, вероятно този проблем ще стои дълго време в Съединени американски щати - като проблематичния президент Байдън ".

Здравко Попов изрече очакване с идването на Байдън да се ускори ползата на Съединени американски щати към района на Балканите, който има стратегическа позиция за тях.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР