С почистване в защитената местност Божур поляна“ ще стартира Седмицата

...
С почистване в защитената местност Божур поляна“ ще стартира Седмицата
Коментари Харесай

С почистване стартира Седмицата на гората в Търговищко

С разчистване в предпазената околност „ Божур поляна “ ще започва Седмицата на гората в ДГС-Търговище, оповестяват от Североизточното държавно дружество. На идващият ден ще бъдат залесени дръвчета на територията на стопанството, а на 3 април ще се извърши попълване на тополова просвета в отдел 24 н.

На 1 април и управлението на ДГС-Омуртаг е възнамерявало разчистване с жители, медии и представители на общината на терен в землището на село Веренци. На идващият ден пред възпитаници, жители и публицисти ще бъдат показани преимуществата и минусите на залесяването и естественото обновяване.

Ще бъде направена проява на другите способи за залесяване в землището на село Панайот Хитово. На 3 април стопанството ще отвори порти за всички, които се интересуват от лесовъдската специалност.  Ще бъдат наградени и децата, които тази година се включиха в обичайния конкурс за рисунка, проведен от териториалното отделение.

На идващият ден горски и чиновници на регионална администрация Търговище ще залесяват в землището на село Горна Хубавка. В петък горският възпитател на стопанството ще провежда уроци с децата от ФК „ Реял Омуртаг “ в местността „ Кайника “. С уроци по Горска педагогика ще отбележат празника и лесовъдите от ДЛС-Черни Лом.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР