С пламенна реч в Мюнхен кандидатът на консервативния блок ХДС/ХСС

...
С пламенна реч в Мюнхен кандидатът на консервативния блок ХДС/ХСС
Коментари Харесай

Социалдемократите водят в Германия, обещават данъци за свръх...

С пламенна тирада в Мюнхен претендентът на консервативния блок ХДС/ХСС Алмин Лашет завърши предизборната акция за парламентарния избор в неделя. Последните социологически изследвания предсказват минимална преднина за социалдемократическата партия на Олаф Шолц, който закри предизборната акция в Кьолн, оповестява от Германия пратеникът на БНР Весела Владкова, тъничък ценител на тематиката.

В битка за колебаещите се към една трета немски гласоподаватели се впуснаха двамата съществени съперници в конкуренцията за канцлерския пост. Необичайно за отиващата си Ангела Меркел тя участва на последната предизборна тирада на Армин Лашет, претендент на консервативния блок на нейния Християндемократичен съюз и баварската посестрима партия ХСС в Мюнхен.

В малко послание тя прикани германците да гласоподават за Армин Лашет, с цел да подсигуряват стабилността на Германия. В опит на финалната права да активизира гласоподаватели, Лашет предизвести, че в случай че ХДС/ХСС изгубят изборите, социалдемократите ще влязат в коалиция с антинатовската и антиевропейската партия „ Левицата”.

Водещият в допитванията Олаф Шолц от социалдемократическата партия отбрани желанието си да вкара по-високи налози за супербогатите.

И двамата претенденти за канцлерския пост поддържаха одобряването на Европейски Съюз като мощен и обединен състезател на международната политическа сцена.

В последния ефирен спор сред партийните водачи нощес двама претенденти обявиха:

„ Европа би трябвало да приказва с един глас, в случай че желае да бъде чута на международната политическа сцена”, съобщи Олаф Шолц, претендент на социалдемократическата партия и най-предпочитан предстоящ канцлер. По думите му триумфът на европейския план е съществена задача на Германия, която ще продължи да работи за съдействието сред всички страни-членки.

А Берлин разчита за това на Франция:

„ Заедно с Франция би трябвало да подсигуряваме напредъка на Европа. Нашето партньорство е извънредно значимо “, акцентира Шолц.

Кандидатът на консервативния блок ХДС/ХСС Армин Лашет изрази съжалението си, че външната политика, в това число и бъдещето на Европейски Съюз, не е била измежду водещите тематики на предизборната акция.

„ Трябва ни повече Европа. Трябва да приказваме с един глас. Трябва да стартираме общи планове, в това число и отбранителни “, счита Лашет.

Лек растеж в доверието към неговите консерватори записват последните изследвания на публичното мнение преди изборите в неделя. Въпреки това социалдемократическата партия води в допитванията с 25 %, следвана от ХДС/ХСС с 23.

Трета политическа мощ остават Зелените, които са желани от 16,5 % от интервюираните. С 11 % поддръжка либералите също ще играят основна роля за съставянето на идващото държавно управление на Германия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР